Δήμος Νίκαιας: Για την πόλη μας όλοι μετράμε

Όπως κάθε 10 χρόνια διεξάγεται σ ’ολόκληρη τη χώρα η απογραφή πληθυσμού-κατοικιών. Έτσι και φέτος θα διενεργηθεί στο διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου στην πόλη μας κι έχει τεράστια σημασία ν ’απογραφούμε όλοι.
Έχει σημασία να γνωρίζουμε ότι:
• Η μηνιαία χρηματοδότηση των Δήμων από το Υπουργείο Εσωτερικών (ΚΑΠ) γίνεται βάσει του πληθυσμού.
• Η χρηματοδότηση των προγραμμάτων των Δήμων γίνεται επίσης βάσει του πληθυσμού. Ενδεικτικά, αναφέρω, τα προγράμματα «Α. Τρίτσης», ψηφιακής διακυβέρνησης, κ.λπ.
• Η αντιμετώπιση της πόλης από τις κυβερνήσεις, υπουργούς, βουλευτές γίνεται πάντα σε συνάρτηση με τον πληθυσμό τους.
Είναι παράλογο να ζεις στην πόλη μας και ν ’απογράφεσαι σ ’άλλη πόλη ή στο χωριό σου. Καταδικάζεις το Δήμο μας σε οικονομική δυσπραγία που στρέφεται ενάντια σ ’εσένα και τα παιδιά σου. Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη είναι πληθυσμιακά ο 13ος Δήμος της χώρας και έχει μεγάλη σημασία και μετά την απογραφή να διατηρηθεί σ ’αυτή τη θέση ή ν ’ανέβει ακόμη περισσότερο.
Επειδή λοιπόν είμαι σίγουρος ότι όλοι νοιαζόμαστε γι’ αυτό θα πρέπει να φροντίσουμε ν ‘απογραφούμε ηλεκτρονικά στην ψηφιακή πύλη www.gov.gr μέχρι την Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου.
Από τις 27 Νοεμβρίου, για όσους πολίτες που για οποιονδήποτε λόγο (π.χ. μη εξοικείωση με νέες τεχνολογίες), δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα τους επισκεφτεί ο απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ για να τους απογράψει με τη συνηθισμένη μέθοδο «πόρτα-πόρτα», όπως συνέβη και σε προηγούμενες απογραφές.
Έδρα της ΕΛΣΤΑΤ στο Δήμο μας είναι:
• Στη Νίκαια στο Α΄ΚΑΠΗ Νίκαιας (Ναζιανζού 10)
• Στο Ρέντη στο Α΄ΚΑΠΗ (κτίριο Μπαλτατζή 32, 1ός όροφος)
Απογραφόμενοι εδώ βοηθάμε την πόλη μας.
Να μην λείψει κανείς.
Στ’ αλήθεια, ΟΛΟΙ μετράμε.
Διαφήμιση