Αλέξης Κούγιας: Διαψεύδει τον πλειστηριασμό και πώληση του νεοκλασικού γραφείου του

Ο Αλέξης Κούγιας απαντά στη «ψευδή και συκοφαντική», όπως την χαρακτηρίζει δήλωση του δικηγόρου του Νικόλαου Πατέρα, περί του ότι δήθεν εκπλειστηριάζεται και πωλείται το ιδιόκτητο νεοκλασικό γραφείο του, που εδρεύει απέναντι από το Χίλτον.

Ολόκληρη η απάντηση του Αλέξη Κούγια

Όπως είναι γνωστό το ένα από τα δύο ιδιόκτητα γραφεία μου αξίας άνω τον 3.000.000 ευρώ, κατά την πλέον μετριοπαθή αξιολόγηση, εδρεύει στο εμβληματικό νεοκλασικό απέναντι από το Χίλτον, το άλλο και ιστορικό δικηγορικό γραφείο μου εδρεύει στον 9ο όροφο απέναντι από τα παλαιά δικαστήρια στο Αρσάκειο Μέγαρο και αποτελείται από έναν όροφο που βλέπει από τη μια πλευρά την Ακρόπολη και από την άλλη πλευρά τον Άγιο Γεώργιο στο Λυκαβηττό, του οποίου η αξία ξεπερνάει το 1.000.000 ευρώ.

Διαφήμιση

Στην ιδιοκτησία μου ανήκουν και αλλά 25 περίπου ακίνητα σε όλη την Ελλάδα (ξενοδοχεία, καταστήματα, κατοικίες, οικόπεδα σε νησιά του Ιονίου και Αιγαίου Πελάγους), των οποίων η αξία ξεπερνά κατά την εκτίμηση της εφορίας τα 50.000.000 ευρώ.

Όπως είναι γνωστό λατρεύω το ποδόσφαιρο και ενδιαφέρομαι όχι μόνο για την ιδιόκτητη ομάδα μου την ΑΕΛ αλλά και για τις μεγάλες ομάδες γενικότερα, ιδιαιτέρα για τον Παναθηναϊκό.

Σε συνέντευξή μου πριν από λίγα χρόνια είχα εκφράσει την άποψή μου ότι ο Νικόλαος Πατέρας, ο οποίος διαχειρίστηκε 200.000.000 ευρώ των οικογενειών Βαρδινογιάννη, Γιαννακόπουλου , Βγενόπουλου, Ξυλά, Δάβαρη, Πολέμη, Νίκα και λοιπών, έκανε πολύ κακή διαχείριση αυτών των εκατομμυρίων και συγχρόνως δημιουργήθηκε ένα πολύ μεγάλο οικονομικό άνοιγμα στον Παναθηναϊκό, το οποίο και τελικώς τον οδήγησε σε μια καταστροφική οικονομική και αγωνιστική κατάσταση, η οποία παραλίγο να τον οδηγήσει και στη διάλυση, αφού χωρίς την υπογραφή μου και την ψήφο της ΑΕΛ θα υπεβιβάζετο στην Β’ Εθνική κατηγορία, γιατί δεν είχε αδειοδότηση.

Ο Νικόλαος Πατέρας ένιωσε προσβεβλημένος και το δικαστήριο τον δικαίωσε, θεωρώντας ότι δεν είχα το δικαιολογημένο ενδιαφέρον να εκφράσω την άποψή μου αλλά το έκανα για να τον δυσφημίσω και του επιδίκασε, ενώ αρχικώς διεκδικούσε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, το ποσό των 20.000 ευρώ. Τόσο αποτίμησε την προσβολή της προσωπικότητος του Νικόλαου Πατέρα.

Το ποσό αυτό με τους τόκους του έχω το δικαίωμα να το πληρώσω μέχρι τα μέσα Μαΐου αλλά, όπως φαίνεται, είτε ο Νικόλαος Πατέρας είτε ο δικηγόρος του, που θα εισπράξει ένα ποσοστό εξ αυτών, έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη από αυτό, που κάποια φίλα προσκείμενα προς αυτούς Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δημοσιοποιούν σχεδόν καθημερινά την είδηση ότι δήθεν εκπλειστηριάζεται το ακίνητό μου και μάλιστα ο δικηγόρος του στο προσωπικό του προφίλ στο facebook δημοσιοποίησε την ψευδή και συκοφαντική είδηση για την οποία έχει εναχθεί και μηνυθεί, ότι δήθεν πωλείται το γραφείο μου.

Αντιλαμβάνομαι ότι μάλλον βρίσκονται και οι δυο σε δεινή οικονομική κατάσταση και, επειδή δεν θέλω να στεναχωριούνται, άμεσα θα καταθέσω στον λογαριασμό του Νικόλαου Πατέρα το ποσό που επιδίκασε η Δικαιοσύνη και θα ζητήσω από τον κύριο Αλαφούζο να δώσει και το επώνυμό του σε μια από τις θύρες του νέου σταδίου του Παναθηναϊκού για όσα προσέφερε στον ιστορικό αυτό σύλλογο.

Αθήνα, 09/03/2022
Με εκτίμηση,
Αλέξιος Κούγιας