Δεν θα αυξηθούν τα δημοτικά τέλη στο Δήμο Ιλίου

Την πολιτική στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της πόλης, αποφάσισε να συνεχίσει και τη νέα χρονιά ο Δήμος Ιλίου. Έτσι, δεν πρόκειται να αυξηθούν το 2022 τα δημοτικά τέλη και θα είναι η 13η συνεχόμενη χρονιά, που θα κρατηθούν σταθερά μειωμένα.

«Παρά την αύξηση των δαπανών για την προστασία της δημόσιας Υγείας από την πανδημία και τους μειωμένους πόρους με τους οποίους καλείται να λειτουργήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Δήμος Ιλίου επιμένει να διατηρεί σε χαμηλό επίπεδο τα δημοτικά τέλη, παρέχοντας παράλληλα υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πολίτες. Αυτό οφείλεται στις άοκνες προσπάθειες όλων των Υπηρεσιών του δήμου, τη χρηστή διαχείριση των οικονομικών και τη διαφάνεια στη λειτουργία του», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Νίκος Ζενέτος και πρόσθεσε: «Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω με την αδιαπραγμάτευτη θέληση να κάνουμε το καλύτερο για τους πολίτες και την πόλη, καθιστά τον δήμο μας ένα ισχυρό πρότυπο πανελλαδικά».

Διαφήμιση

Τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, δηλαδή «επιστρέφονται» στους δημότες υπό τη μορφή υπηρεσιών και εργασιών. Καλύπτουν υποχρεωτικά τις δαπάνες της υπηρεσίας για την καθαριότητα της πόλης, την συντήρηση μέσων αποκομιδής απορριμμάτων και ογκωδών αντικειμένων, τη συμμετοχή στα προγράμματα ανακύκλωσης απορριμμάτων, οικιακών και ηλεκτρονικών συσκευών, την υποχρεωτική εισφορά υπέρ ΕΣΔΝΑ, καθώς επίσης για τη συντήρηση, την επέκταση και την ενίσχυση του δημοτικού φωτισμού.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ