Ρεάλ Μαδρίτης – Αρμάνι: Τι θέλει ο Ολυμπιακός απόψε στη Μαδρίτη

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται απόψε στην έδρα της Άλμπα Βερολίνου με στόχο να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα που θα τον φέρουν ακόμη πιο κοντά στην κατάληψη της τρίτης η ακόμα και της δεύτερης θέσης στην κανονική διάρκεια της Euroleague.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, διανύει ένα εξαιρετικό φεγγάρι το τελευταίο διάστημα μετρώντας τέσσερις νίκες, απέναντι σε Μπασκόνια, Ανατολού Εφές, Μιλάνο, Μπάγερν.

Διαφήμιση

Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να φύγουν με το ροζ φύλλο αγώνα από την Γερμανία, ωστόσο είναι αλήθεια πως θα ρίχνουν και τις ματιές του σε μια ακόμη αναμέτρηση εκτός από την δική τους.

Πιο συγκεκριμένα λίγη ώρα αργότερα από το τζάμπολ της αναμέτρησης στο Βερολίνο, 1.868 χιλιόμετρα μακριά, η Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξενεί την Αρμάνι Μιλάνο, σε μια «μονομαχία» που ενδιαφέρει άμεσα την ομάδα του Πειραιά.

Μια αναμέτρηση ανάμεσα στο Νο2(Ρεάλ Μαδρίτης) και στο No3(Αρμάνι Μιλάνο) της κατάταξης. Η «Βασίλισσα» το τελευταίο μήνα παρουσιάζεται «αγνώριστη» με την ομάδα του Πάμπλο Λάσο να αγνοεί την λέξη νίκη από τις 2 Φεβρουαρίου, όταν και είχε επικρατήσει εντός έδρας με 75-67 επί του Ολυμπιακού.

Από την άλλη η Αρμάνι έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της, με την ομάδα του Ντίνου Μήτογλου να θέλει να κάνει το 2/2 εκτός έδρας έπειτα από την νίκη της περασμένης εβδομάδας στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού.

Δυο ομάδες που θέλουν να βρουν ξανά την ισορροπία τους, με ίδιους στόχους αλλά και ίδιο ρεκόρ μιας και Ρεάλ και Αρμάνι μετρούν ίδιες νίκες – ήττες(16-6). Η κόρνα της λήξης στο Βιζίνκ Σέντερ θα βρει νικήτρια μονάχα μια ομάδα, και εδώ είναι που μπαίνει ο Ολυμπιακός στην κουβέντα.

Οι ερυθρόλευκοι αυτή την στιγμή που μιλάμε «καραδοκούν» στην 4η θέση της βαθμολογία με 15-7, δηλαδή μονάχα μια νίκη μακριά. Οι Πειραιώτες γνωρίζουν πως με δικιά τους νίκη στο Βερολίνο, πλησιάζουν ακόμη πιο κοντά στην τριάδα, και στο ιδανικότερο σενάριο το οποίο μεταφράζεται σε ήττα της Αρμάνι απόψε στη Μαδρίτη, πιάνουν τους Ιταλούς και «σκαρφαλώνουν» στην τρίτη θέση της κατάταξης μιας και υπερισχύουν στην ισοβαθμία έναντι της ομάδα του Ετόρε Μεσίνα.

Επιπλέον μην ξεχνάμε πως η αποφυγή της τέταρτης θέση από τον Ολυμπιακό, σημαίνει πως αποφεύγει την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ανατολού Εφές στην φάση των play off, σε ένα ζευγάρωμα που άπαντες στο μεγάλο λιμάνι θέλουν να προσπεράσουν.

Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση πως η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα κάνει το χρέος της και θα φύγει νικήτρια απόψε από το Βερολίνο κόντρα στην Άλμπα.