Σακελλαροπούλου: Το «ευχαριστώ» στη Μολδαβή πρόεδρο για τη φιλοξενία Ελλήνων από την Ουκρανία

Η κ. Σακελλαροπούλου είχε επικοινωνία με την πρόεδρο της Μολδαβίας, Μάια Σάντου, κατά την οποία στο επίκεντρο βρέθηκαν οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ευρώπη και ειδικότερα στη συνορεύουσα με την Ουκρανία, Μολδαβία, καθώς και η κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή μετά τη ρωσική εισβολή.

Η ΠτΔ αναφέρθηκε στην ανθρωπιστική κρίση και μετέφερε την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη της χώρας μας στις προσπάθειες της Μολδαβίας να στηρίξει τους πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Διαφήμιση

Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε την εκτίμησή της για την ιδιαίτερα σημαντική συνδρομή των μολδαβικών Αρχών στην επιτυχή έκβαση των ελληνικών επιχειρήσεων εκκένωσης αμάχων από την Ουκρανία και ευχαρίστησε για τη φιλοξενία που παρέσχε στους Έλληνες πολίτες και ομογενείς, που βρήκαν ασφαλές καταφύγιο σε μολδαβικό έδαφος, κατά την έξοδό τους από την Ουκρανία και καθ’ οδόν προς την Ελλάδα.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Μολδαβίας εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία της για τις εξελίξεις και τόνισε την ανάγκη έμπρακτης στήριξης της Ευρώπης προς τη χώρα της, προκειμένου αυτή να μπορέσει να αντιμετωπίσει την τεράστια ανθρωπιστική κρίση.

Για τα υφιστάμενα προβλήματα και τις προοπτικές της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Αλβανίας ενημερώθηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας -Ομόνοια, Βασίλη Κάγιο και Γιώργο Τζομάκα, καθώς και τον πρόεδρο του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), Ευάγγελο Ντούλε, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους διαβεβαίωσε για την πλήρη στήριξη της ελληνικής Πολιτείας προς τους ομογενείς μας.

Σημειώνεται ότι, με την αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Ένωσης Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας «Ομόνοια» και του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), συναντήθηκε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη διάρκεια αυτής συζητήθηκαν διεξοδικά βασικά ζητήματα που απασχολούν τους ομογενείς μας στην Αλβανία.