Αλλάζω συσκευή: Χιλιάδες οι νέοι δικαιούχοι που ανακοινώνονται

Την ένταξη επιπλέον 61.429 ωφελούμενων στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή», από την υπάρχουσα λίστα των

Χιλιάδες επιπλέον πολίτες που έκαναν αίτηση στο πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή» θα λάβουν πλέον το πολυπόθητο voucher για την επιδότηση αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών.

Πρόκειται για 140.000 άτομα που είχαν ακολουθήσει τη διαδικασία υποβολής αίτησης στην πλατφόρμα του «Αλλάζω συσκευή» και είχαν χαρακτηριστεί ως «επιλαχόντες». Ο αριθμός αυτός έρχεται να προστεθεί στους 61.000 επιπλέον δικαιούχους που ανακοίνωσε προ ημερών ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Επομένως, συνολικά, θα εκδοθούν πάνω από 200.000 νέα vouchers, με τα οποία θα επιδοτηθεί η αντικατάσταση κλιματιστικού, ψυγείου ή καταψύκτη.Πλέον, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων -με τα έως τώρα δεδομένα ήταν 230.000- θα ανέλθει στους 360.000.

Διαφήμιση

«Αλλάζω συσκευή»: Πώς θα ενημερωθούν οι νέοι δικαιούχοι

Ήδη από την προηγούμενη διεύρυνση του προϋπολογισμού και των δικαιούχων του «Αλλάζω συσκευή» όλοι όσοι δεν είχαν λάβει το voucher έγιναν επιλαχόντες. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κάνει κάποιος νέα ενέργεια (αίτηση).

Αντιθέτως, από αυτή τη δεξαμενή επιλαχόντων, βάσει μορίων που έλαβε ο κάθε αιτών, θα βγει η νέα σειρά και θα προκύψουν οι νέοι δικαιούχοι. Να σημειωθεί ότι οι νέοι δικαιούχοι του «Αλλάζω συσκευή» θα ενημερωθούν με μήνυμα. Θα μπορούν να παρακολουθούν την πορεία της αίτησής τους και μέσω από την ειδική πλατφόρμα για το «Αλλάζω Συσκευή».

Τι συσκευές αντικαθιστούν οι δικαιούχοι

Από τα επίσημα στοιχεία του προγράμματος προκύπτει ότι οι περισσότεροι πολίτες έκαναν αίτηση για αντικατάσταση κλιματιστικού, ενώ ακολουθούν τα ψυγεία και, στην τρίτη θέση, οι καταψύκτες. Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα, έχουν εκδοθεί 165.712 vouchers για αντικατάσταση κλιματιστικού, 132.547 για ψυγεία και 39.632 για καταψύκτες