Αντιδήμαρχος σε κατάσταση σοκ: Του έκλεψαν τα ζαντολάστιχα! (βίντεο)

Ο Αντιδήμαρχος πήγε να πάρει το αμάξι του για να πάει στο γραφείο αλλά έμεινε με τα… λάστιχα στο χέρι αφού η γνωστή σπείρα ξαναχτύπησε!

Την επανεμφάνισή τους έκανε στη Θεσσαλονίκη η σπείρα που κλέβει λάστιχα αυτοκινήτων και έπειτα τα στηρίζει σε ντάκους.

Διαφήμιση

Τα μέλη της, που είχαν εντοπιστεί και συλληφθεί παλαιότερα στο Ωραιόκαστρο, «χτύπησαν» εκ νέου, αυτή τη φορά, σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, στην Οδό Τσιμισκή, ένα αυτοκίνητο είναι στημένο πάνω σε ντάκους, με τα ζαντολάστιχα να έχουν γίνει καπνός.

Θύμα της συμμορίας έπεσε και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Δημητριάδης, που είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του κάτω από το σπίτι του.
Πήγε να πάρει το αυτοκίνητό του το πρωί για να πάει στη δουλειά του και το βρήκε χωρίς… ζαντολάστιχα.

Η δράση της σπείρας πιθανότατα να ξεκινά από το ίντερνετ, όπου πραγματοποιούνται παραγγελίες για λάστιχα.

Έτσι, οι επιτήδειοι κάνουν βόλτες στη Θεσσαλονίκη και όπου εντοπίσουν ζαντολάστιχα ή ο,τιδήποτε ζητήσει ο πελάτης, το εντοπίζουν, το αφαιρούν και το πωλούν βγάζοντας κέρδος.

«Αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ έχουν χαθεί από συμπολίτες μας, γιατί ένα σετ από ζαντολάστιχα κοστίζει αρκετές χιλιάδες ευρώ. Το κακό είναι ότι δεν περιορίζονται μόνο σε αυτά, αλλά στην περιοχή έχουν κλέψει καπό, φανάρια, προφυλακτήρες και μπαταρίες. Τα βγάζουν στο εξωτερικό, όπου μπορούν να τα πουλήσουν σε καλύτερη τιμή […] Θέλουν 3-5 λεπτά για να το κάνουν», είπε στην Κοινωνία Ώρα Mega.

Ο κ. Δημητριάδης εκτιμά πως τα κλεμμένα ζαντολάστιχα πωλούνται στο εξωτερικό.

 Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης: Δείτε το βίντεο

Το φαινόμενο της αφαίρεσης των τροχών από πολυτελή αυτοκίνητα παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις αφού τόσο οι ζάντες όσο και τα λάστιχα μπορούν εύκολα να πωληθούν ως ανταλλακτικά.