Αντίδραση Νίκα για την απόφαση Γεωργαντά για ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας

Τη στήριξη της Ενωσης Μεσσηνίας (ως ιδιοκτήτη του ΠΟΠ) για να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο κόντρα στην απόφαση Γεωργαντά για τη ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση Νίκα:

“Μετά την απόφαση του ΥΠΑΑΤ, κ. Γεωργαντά, που ουσιαστικά ταυτίζεται με την απόφαση του κ. Αποστόλου (πρώην ΥΠΑΑΤ), σχετικά με το μείζον ζήτημα της προστασίας της ΠΟΠ Ελιά «ΚΑΛΑΜΑΤΑ»  γίνονται απολύτως σαφή τα εξής:

Διαφήμιση

1. Καμία κυβέρνηση (τώρα και πριν και στο μέλλον) δεν έχει τη διάθεση να συγκρουσθεί για το λογικό και το δίκαιο, γιατί αυτό συνεπάγεται δυσβάστακτο πολιτικό και κομματικό κόστος.

2. Εμείς πρέπει να μείνουμε σταθεροί σε προγενέστερες αποφάσεις μας, που εναντιώνονται στην ελεύθερη χρήση της ΠΟΠ «ΚΑΛΑΜΑΤΑ» από τον οποιονδήποτε στον πλανήτη.

3. Αποτελεί ευθύνη της Ένωσης Μεσσηνίας (ιδιοκτήτη της ΠΟΠ) να προσαρμόσει τη στρατηγική διεκδίκησης, σε επίπεδο πλέον Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί και η νέα απόφαση παραβιάζει κατάφορα διατάξεις περι ΠΟΠ του Ευρωπαϊκού κανονισμού και εκεί πρέπει να δοθεί η δίκαιη μάχη για το αυτονόητο.

4. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει απολύτως την Ένωση σ αυτό τον δίκαιο αγώνα και θα της παράσχει την αναγκαία νομική, οικονομική ή άλλη υποστήριξη, ώστε να υπάρξει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

5. Ο αγώνας για την προστασία της ΠΟΠ – Ελιά Καλαμάτας θα δικαιωθεί με τη συνεργασία, τη σύνεση, την τεκμηρίωση στο Ευρωπαϊκό επίπεδο (παραβιάζονται με ακραίο τρόπο οι κανονισμοί) και όχι με πολιτικαντισμούς, ψηφοθηρία και ιδιοτέλειες κάθε μορφής”.

 

πηγή : eleftheriaonline.gr