Απεργία ΠΝΟ: Δεμένα τα πλοία στον Πειραιά

Απεργία ΠΝΟ: Δεμένα τα πλοία στον Πειραιά – Σε 24ωρη παν-πειραϊκή απεργία προχωρούν πέντε σωματεία μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΕΝΕΝ, ΠΕΜΕΝ, ΠΕΑΘΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ) την Τρίτη 25 Οκτωβρίου.

Τα σωματεία ζητούν την απόσυρση του σχεδίου για τον νέο Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου (ΚΙΝΔ) και υπογραφή ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις, όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Διαφήμιση

Ποια πλοία «πιάνει» η απόφαση
Η απεργία αφορά όλα τα πλοία που θα βρίσκονται στη γεωγραφική έκταση του Πειραιά και των παραλιακών δήμων.

Θυμίζουμε ότι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει Γενική Απεργία στις 9 Νοεμβρίου για αυξήσεις στους μισθούς και την υπογραφή ΣΣΕ.

ΠΝΟ: Ολόκληρη η επιστολή

«Η αλληλεγγύη αυτή στον αγώνα μας θα αποτελέσει ένα ηχηρό μήνυμα κοινωνικής συμπόρευσης στην αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων που ταλανίζουν όλους τους εργαζόμενους και τους λαϊκούς φορείς των νησιών μας» τονίζουν.

Εξηγούν επίσης οτι η απεργία αυτή πραγματοποιείται ως απάντηση στον σχεδιασμό κυβέρνησης- υπουργείου Ναυτιλίας- εφοπλιστών να καταργήσουν τις ΣΣΕ, τους όρους εργασίας και τα δικαιώματα μας μέσα από την αναθεώρηση του ΚΙΝΔ (Κώδικας Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου) και διευκρινίζουν οτι ΣΣΕ αποτελούν το αναντικατάστατο εργαλείο ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν συγκροτημένα δικαιώματα, στους μισθούς, τα εργασιακά τους δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση και στην ίδια την συνδικαλιστική τους συγκρότηση.

Τέλος υποστηρίζουν οτι «η ευθύνη για την απόφαση της απεργίας μας στις 25/10 ανήκει αποκλειστικά σε κυβέρνηση- εφοπλιστές, οι οποίοι έχουν βάλει πλώρη να ξεθεμελιώσουν σε όλες τις κατηγορίες πλοίων ότι κερδήθηκε και κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες άλλων δεκαετιών».