Απίθανος Γιάννης Αντετοκούνμπο: «6 στις 11 βολές είναι μια χαρά, θα ζήσω»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εμφανίστηκε απόλυτα χαλαρός στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη των Μιλγουόκι Μπακς επί των Σικάγο Μπουλς, στο πρώτο παιχνίδι για τα play off του NBA.
Ο Έλληνας σούπερ σταρ των “ελαφιών” μίλησε για το παιχνίδι και το πρόβλημα με τα φάουλ που τον κράτησε εκτός στην 4η περίοδο, ενώ σχολίασε με απίθανο τρόπο το γεγονός ότι αστόχησε σε 5 από τις 11 βολές που εκτέλεσε.

Οι δηλώσεις του Αντετοκούνμπο

Για το πρόβλημα με τα φάουλ που περιόρισε τη συμμετοχή του στο τέλος: «Θες να παίξει στο τέλος, να είσαι μέσα στην τελευταία περίοδο. Θέλεις να βοηθήσεις με κάθε τρόπο την ομάδα, όμως όλα συμβαίνουν για κάποιον λόγο. Δεν με ενοχλεί, ξέρω ότι η ομάδα μου είναι σπουδαία είτε με εμένα, είτε χωρίς. Ήξερα πως έχω πέντε φάουλ κι εφόσον ο κόουτς με καλούσε για να μπω, θα έδινα τον καλύτερο μου εαυτό».

Διαφήμιση

Για την παρουσία του Μπρουκ Λόπεζ και τα καθοριστικά καλάθια: «Παίρνει επιθετικά ριμπάουντ, σουτάρει, μπαίνει στην ρακέτα. Βοηθάει με πολλούς τρόπους σε άμυνα κι επίθεση. Ήταν εξαιρετικός. Έκανε σπουδαία εμφάνιση κι είναι μεγάλη υπόθεση για εμάς η παρουσία του».

Για το κακό μπάσκετ των δύο ομάδων: «Για πολλούς λόγους το παιχνίδι ήταν άσχημο. Κι οι δύο ομάδες ήταν εκτός ρυθμού, όταν δεν έχεις παίξει για μερικές μέρες, βγαίνεις από τον ρυθμό σου. Αλλά η νίκη είναι νίκη. Δεν θέλαμε να χάσουμε και να βρεθούμε πίσω στη σειρά».

Για τους μόλις 15 πόντους παθητικό στο τελευταίο δωδεκάλεπτο: «Η άμυνα ήταν εξαιρετική σε αυτό το διάστημα, το να περιορίζεις τόσο και να οδηγείς σε δύσκολα σουτ τους Λαβίν και ΝτεΡόζαν είναι τρομερό. Όλοι οι παίκτες έκαναν καλή δουλειά στην τέταρτη περίοδο».

Για τον Μπόμπι Πόρτις: «Τους χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες προκειμένου να νικήσουμε. Τους βασικούς, τον πάγκο, όλους. Το να έχουμε τον Μπόμπι, ερχόμενο από τον πάγκο, και να μας δίνει τόσα πολλά, είναι σπουδαίο. Δίνει ενέργεια, σκοράρει, παίζει άμυνα».

Για το αν ανησυχεί για τις 6/11 βολές που είχε: «6 στις 11 είναι καλές για εμένα. Μπορώ να ζήσω με αυτό. Αν κάνω 6/11 και στο επόμενο παιχνίδι, θα ζήσω. Δεν ήμουν ποτέ καλός στις βολές, όπως ξέρετε, αλλά υπάρχει πολύ δουλειά πίσω από αυτό. Υπήρχαν ματς που είχα 1/10 ή 1/13. Στο τέλος της ημέρας το μόνο που με νοιάζει είναι να χαίρομαι το παιχνίδι. Το μόνο που μπορείς να ελέγξεις είναι το σώμα σου, όχι αν θα μπουν οι βολές».