Απλήρωτος λογαριασμός; Έρχεται ο Τειρεσίας

«Τειρεσίας» θα εφαρμόζεται στο εξής για όσους καταναλωτές «ξεχνούν» να αποπληρώσουν τις τις οφειλές τους και μετά κινούνται ελεύθερα από πάροχο σε πάροχο.

Κάθε «ενεργειακός τουρίστας» θα κοκκινίζεται από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και θα απειλείται με διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω χρεών. Η ενεργειακή κρίση έχει οδηγήσει πολλούς Έλληνες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στα υψηλά κόστη στο ρεύμα, με αποτέλεσμα να γίνονται «κόκκινοι» όσον αφορά στην αποπληρωμή των λογαριασμών τους. Από την άλλη, αρκετοί είναι και αυτοί που αλλάζουν παρόχους αφήνοντας εκκρεμότητες.

Διαφήμιση

Ενεργειακός Τειρεσίας

Η λήψη μέτρων για τον «ενεργειακό τουρισμό» και η επιτάχυνση της εγκατάστασης έξυπνων μετρητών κατανάλωσης ρεύματος που «ξεκλειδώνουν» δεκάδες υπηρεσίες και δυνατότητες για τους καταναλωτές περιλαμβάνονται στις βασικές προτεραιότητες της νέας διοίκησης του Ελληνικού Συνδέσμου Προμηθευτών Ενέργειας (ΕΣΠΕΝ), όπως επισημαίνει με δηλώσεις του στο ΑΠΕ ο πρόσφατα εκλεγείς πρόεδρος του Συνδέσμου Γιάννης Μητρόπουλος.

Τι θα ισχύσει
Σε ό,τι αφορά τον «ενεργειακό τουρισμό», δηλαδή το φαινόμενο της μετακίνησης στρατηγικών κακοπληρωτών από τον έναν προμηθευτή σε άλλο συσσωρεύοντας διαδοχικά χρέη από λογαριασμούς που μένουν απλήρωτοι, η πρόταση της αγοράς περιλαμβάνει δύο σκέλη:

την λειτουργία «ενεργειακού Τειρεσία» που θα επισημαίνει τις περιπτώσεις αυτές διαχωρίζοντας τις από τους καταναλωτές που αδυνατούν να καλύψουν το κόστος και προχωρούν σε ρύθμιση των οφειλών τους και την επαναφορά της δυνατότητας διακοπής της ηλεκτροδότησης λόγω χρεών ακόμη και αν στο μεταξύ ο οφειλέτης έχει αλλάξει προμηθευτή.