Άρειος Πάγος: Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση για τη ρήτρα αναπροσαρμογής και τη διεξαγωγή πιλοτικής δίκης

Συζητήθηκε σήμερα, κεκλεισμένων των θυρών, στην αρμόδια τριμελή επιτροπή του Αρείου Πάγου, το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής που αφορά χιλιάδες πολίτες, πολλοί από τους οποίους ήδη έχουν προσφύγει στα δικαστήρια.

Η απόφαση για το εάν θα διεξαχθεί πιλοτική δίκη για το κρίσιμο αυτό ζήτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο αναμένεται να ληφθεί την επόμενη εβδομάδα, εκτός απροόπτου.

Διαφήμιση

Εφόσον για την υπόθεση διεξαχθεί πιλοτική δίκη, τότε, όλα τα δικαστήρια της χώρας που θα κρίνουν το ζήτημα, θα πρέπει να ακολουθήσουν την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται πως για το ζήτημα έχουν καταθέσει συλλογική αγωγή καταναλωτικές οργανώσεις -το ΙΝΚΑ και η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος – ζητώντας να κηρυχθεί παράνομος ο τρόπος εφαρμογής της ρήτρας, που μεταφέρει στα οικιακά τιμολόγια η αύξηση του κόστους παραγωγής ρεύματος το οποίο λόγω της ενεργειακής κρίσης έχει εκτοξευθεί στα ύψη.

Παρέμβαση υπέρ της κατάργησης έκανε ο Δημήτρης Βερβεσός εκπροσωπώντας, ως πρόεδρός της, την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Τα ενδιαφερόμενα μέρη θα υποβάλλουν υπόμνημα μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή και στην συνέχεια η τριμελής επιτροπή θα έχει τον τελικό λόγο.