ΑΡΣΙΣ: Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ!

Τα έσοδα του μπαζάρ της ΑΡΣΙΣ το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου θα διατεθούν για τις ανάγκες του ξενώνα και του διαμερίσματος.

Τα έσοδα του μπαζάρ της ΑΡΣΙΣ το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου θα διατεθούν για τις ανάγκες του ξενώνα και του διαμερίσματος.

Στολίδια, χειροποίητα μπισκότα, σπιτικές μαρμελάδες, γλυκά, χριστουγεννιάτικες κούπες, γούρια και πολλά ακόμη δώρα φτιαγμένα με μεράκι θα έχει το χριστουγεννιάτικο μπαζάρ που διοργανώνει το «Σπίτι της ΑΡΣΙΣ».

Διαφήμιση

Το «Σπίτι της ΑΡΣΙΣ» στο Ωραιόκαστρο είναι ξενώνας φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών και εφήβων που στερούνται γονεϊκής φροντίδας. Στον ξενώνα φιλοξενούνται συνολικά 21 παιδιά και έφηβοι, αγόρια μέχρι 12 ετών και κορίτσια έως 18 ετών.

Παράλληλα η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων υποστηρίζει τη λειτουργία διαμερίσματος στο οποίο φιλοξενούνται τέσσερα παιδιά τα οποία πριν ζούσαν στον ξενώνα, ενηλικιώθηκαν πρόσφατα και συνεχίζουν τις σπουδές τους.

Επιδίωξη της ΑΡΣΙΣ είναι τα παιδιά να συνδέονται με το οικογενειακό τους περιβάλλον και να επιστρέφουν σε αυτό όταν δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες.

Όταν αυτό δεν είναι εφικτό, η ΑΡΣΙΣ υποστηρίζει τα παιδιά σε εναλλακτικές μορφές φροντίδας, όπως αναδοχή, ημιαυτόνομη διαβίωση, υποστήριξη κατά την ενηλικίωση.

Αρωγοί στην προσπάθεια είναι εθελοντές και ευαισθητοποιημένοι πολίτες που συμμετέχουν έμπρακτα τόσο στη λειτουργία του ξενώνα, όσο και στην κοινωνικοποίηση των παιδιών.

Τα έσοδα του μπαζάρ, που θα γίνει το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα στο Κατάστημα δεύτερη ευκαιρία (Σιατίστης 1 και Ιουστινιανού 17, τηλέφωνο 2310 27 44 45, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης), θα διατεθούν για τις ανάγκες του ξενώνα και του διαμερίσματος.

Η δεύτερη ευκαιρία είναι εγχείρημα της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Ένταξης «ΚΡΕΙΤΤΟΝ» που ιδρύθηκε το 2020 με πρωτοβουλία της ΑΡΣΙΣ και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για να δημιουργεί θέσεις εργασίας που θα επιτρέπουν σε συμπολίτες μας να ενταχθούν εκ νέου στο επαγγελματικό πεδίο. Το 50% των συνεταιριστικών μελών της προέρχονται από ειδικές κι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Στη δεύτερη ευκαιρία διατίθενται είδη μεταχειρισμένα και μεταποιημένα: έπιπλα, ενδύματα, υποδήματα, ηλεκτρικές συσκευές, οικιακά σκεύη, παιχνίδια, βιβλία, cd, έργα τέχνης και vintage αντικείμενα, ενώ ταυτόχρονα παρέχει θέσεις εργασίας σε συνανθρώπους μας από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Όσοι θέλουν μπορούν να αφήνουν στο χώρο που θα γίνει το χριστουγεννιάτικο μπαζάρ βασικά είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα μακράς διαρκείας και παιδικές τροφές.