Αθήνα: Αναστολή χορήγησης αδειών για τραπεζοκαθίσματα σε 8 νέους πεζόδρομους και 4 πλατείες στο Εμπορικό Τρίγωνο της πόλης

«Παγώνει» για τουλάχιστον τρία χρόνια η χορήγηση αδειών κατάληψης κοινόχρηστου χώρου σε νέα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, καφετέριες κ.λπ.) σε τέσσερις πλατείες και οκτώ υπό κατασκευή πεζόδρομους του εμπορικού τριγώνου της Αθήνας, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

«Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε τα μικρά και μεγάλα έργα του δήμου με το βλέμμα στις ανάγκες των ανθρώπων που ζουν, κινούνται, εργάζονται αλλά και διασκεδάζουν στην Αθήνα. Ειδικά στο Ιστορικό Τρίγωνο η μέριμνά μας είναι πολλαπλάσια. Θέλουμε να παραμείνουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους, να διατηρηθούν τα πολλά και τόσο διαφορετικά καταστήματα της περιοχής, κρατώντας ακέραιο το χαρακτήρα της εμπορικής Αθήνας», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης

Διαφήμιση

Στην εισήγηση του ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων Βασίλης Κορομάντζος τόνισε μεταξύ άλλων: «Η φιλοσοφία αναστολής της χορήγησης νέων αδειών κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, εδράζεται στην πεποίθηση μας ότι πρέπει να διατηρηθούν οι μικτές χρήσεις. Δεν θέλουμε και δεν πρέπει μέσα στο Ιστορικό Εμπορικό Τρίγωνο τα υπάρχοντα καταστήματα να αντικατασταθούν από άλλα υγειονομικού ενδιαφέροντος».

 Σε ποια σημεία θα ισχύσει η αναστολή χορήγησης νέων αδειών

Συγκεκριμένα η μη χορήγηση νέων αδειών για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου την επόμενη τριετία, αφορά τα εξής σημεία:

  • Τις πλατείες Αγίας Ειρήνης, Αγίου Γεωργίου Καρύτση, Αγίων Θεοδώρων και Ιερού́ Λόχου, οι οποίες ανακατασκευάζονται
  • Τους νέους -υπό κατασκευή- πεζόδρομους: Πραξιτέλους Ι. Παπαρρηγοπούλου από Πραξιτέλους έως Παλαιών Πατρών Γερμανού, Πλ. Καρύτση μεταξύ́ Πραξιτέλους και Παρνασσού́, Λέκκα, Αγίας Ειρήνης – Αθηναΐδος – Περικλέους– Καραγιώργη Σερβίας, από́ Λέκκα έως Βουλής, και Άνθιμου Γαζή́ (έχουν θεσμοθετηθεί από τη δεκαετία του ΄90)
  • Τον πεζόδρομο Ευαγγελιστρίας μεταξύ Αθηναΐδος και Ερμού και τον πεζόδρομο Σκουλενίου, που επανασχεδιάζονται και ανακατασκευάζονται

Οι συγκεκριμένοι χώροι περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα ανάπλασης του εμπορικού τριγώνου από τον Δήμο Αθηναίων με την ανακατασκευή πλατειών, την ανακατασκευή και συντήρηση υφιστάμενων πεζόδρομων και την κατασκευή νέων.

Παράλληλα προβλέπεται η αναβάθμιση και αποκατάσταση των πεζοδρομίων σε 16 δρόμους,αναβάθμιση της προσβασιμότητας, εκτενείς φυτεύσεις και προστασία του υφιστάμενου πρασίνου.