Αυτό είναι το νησί που «έγινε της Πόπης» – Η ιστορία πίσω από τη γνωστή έκφραση

  Από που προέκυψε η έκφραση «έγινε της Πόπης»; Μια από τις πιο γνωστές εκφράσεις για τις περιπτώσεις που επικρατεί πανικός, προέκυψε από το ομώνυμο πλοίο που προσέκρουσε σε μια βραχονησίδα στη θάλασσα της Αττικής.

  Πιο συγκεκριμένα, το drone του Up Stories μας παρουσιάζει τη βραχονησίδα, στην οποία έγινε… της Πόπης, η οποία βρίσκεται μια ανάσα από την Αττική, 700 μέτρα από τον Λαιμό Βουλιαγμένης.

  Διαφήμιση

  «Αν σας έλεγαν πως υπάρχει κάπου ένα νησάκι που έγινε της Πόπης σίγουρα το μυαλό σας θα πήγαινε είτε καταρχήν στην Μύκονο είτε στην Σαντορίνη είτε σε κάποιο από τα διάσημα Ελληνικά νησιά που κυριολεκτικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες βουλιάζουν από κόσμο που τα επισκέπτεται προκειμένου να απολαύσει της ομορφιές τους να κολυμπήσει στα καταγάλανα νερά τους και φυσικά να ξεφαντώσει διασκεδάζοντας», αναφέρει το Up Stories στη λεζάντα του νέου εντυπωσιακού του βίντεο.

  «Πρόκειται για την βραχονησίδα με το όνομα Κασίδας και προφανώς το όνομα του αυτό το νησάκι το πήρε επειδή πρόκειται για ένα εντελώς καραφλό βραχώδες νησί», προσθέτει το Up Stories και παραθέτει πληροφορίες για την ιστορία της έκφρασης, από τη Μηχανή του Χρόνου.

  «Το 1920, ένα μετασκευασμένο επιβατικό ατμόπλοιο περιέρχεται στην ιδιοκτησία της “Ηπειρωτικής Ατμοπλοΐας” και φέρει το όνομα “Πόπη”.

  Το “Πόπη” ήταν ένα παλαιό σε ηλικία σκαρί, που όταν εντάχθηκε στην εταιρεία του Ποταμιάνου μετρούσε ήδη σαράντα χρόνια ζωή. Είχε ξεκινήσει ως ιδιωτική θαλαμηγός αναψυχής και αφού άλλαζε διαρκώς ιδιοκτήτες κατέληξε να μετασκευαστεί σε πλοίο ακτοπλοΐας.

  Το “Πόπη” στις 27 Νοεμβρίου του 1934 εξώκειλε στη νησίδα “Κασίδι” που απέχει περίπου τριακόσια μέτρα από τις βραχονησίδες “Φλέβες” και ένα μίλι μετά το ακρωτήριο “Μικρό Καβούρι” που δεν είναι άλλο από το ακρωτήριο που εκτείνεται μετά το Λαιμό της Βουλιαγμένης.

  Το πλοίο ήταν φορτωμένο, τουλάχιστον επισήμως, με 122 επιβάτες…».