Αυτοψία Μώραλη σε δρόμους που ανακατασκευάζονται από τον Δήμο Πειραιά

Αυτοψία σε δρόμους που ανακατασκευάζονται στον Πειραιά πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Αργουδέλης.

Αυτοψία σε δρόμους που ανακατασκευάζονται στον Πειραιά πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Αργουδέλης.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν σήμερα στις οδούς Σ. Δραγούμη και Ήβης στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα, όπου το διάστημα αυτό εκτελούνται εργασίες στο οδόστρωμα.

Διαφήμιση

Πρόκειται για μπετόδρομους με μεγάλη κλίση οι οποίοι ανακατασκευάζονται, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο λειτουργικοί και προσβάσιμοι για τους πεζούς και τα οχήματα.

Οι εργασίες αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο του μεγάλου έργου του Δήμου Πειραιά για την αποκατάσταση συνολικά 58 μπετόδρομων στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σημειώνεται, πως ο Δήμος Πειραιά έχει ήδη υλοποιήσει ένα μεγάλο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του οδικού δικτύου της πόλης, βάσει του οποίου έχουν ολοκληρωθεί ασφαλτοστρώσεις σε 144 δρόμους σε όλη την πόλη, ενώ το επόμενο διάστημα ξεκινά ένα ευρύ πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων 127 δρόμων και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες από τον Δήμο Πειραιά, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ύψους 4.3 εκ. ευρώ. 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε: «Τα έργα σε κάθε γειτονιά της πόλης έχουν ιδιαίτερη σημασία για εμάς καθώς συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας. Αυτές τις ημέρες βρισκόμαστε στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγάλο πρόγραμμα αποκατάστασης 58 δρόμων με μεγάλη κλίση που υλοποιεί ο Δήμος Πειραιά. Οι εργασίες αυτές είναι αναγκαίες, καθώς υπάρχουν πολλοί μπετόδρομοι σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες – πλην της 4ης – και η αποκατάστασή τους για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων είναι σημαντική. Δημιουργούμε λοιπόν σωστές συνθήκες, τόσο για την κυκλοφορία των οχημάτων όσο και για τους πεζούς, ενώ με την ολοκλήρωση των εργασιών οι δρόμοι γίνονται πιο προσβάσιμοι, ασφαλείς και λειτουργικοί. Δεν σταματάμε στιγμή. Στόχος μας είναι να παρέμβουμε σε όσους περισσότερους δρόμους μπορούμε, έτσι ώστε να προσφέρουμε στους πολίτες ένα ασφαλές και άνετο οδικό δίκτυο, βελτιώνοντας παράλληλα την εικόνα της πόλης μας. Όπως έχω ξαναπεί τα έργα «καθημερινότητας» όπως είναι οι ασφαλτοστρώσεις, οι αναπλάσεις πεζοδρομίων κ.α. έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για εμάς, καθώς αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των Πειραιωτών». 

Ο Αντιδήμαρχος Οδοποιίας και Αποχέτευσης κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, επεσήμανε: «Η ανακατασκευή των 58 μπετόδρομων είναι μια πάρα πολύ σημαντική παρέμβαση. Ο Πειραιάς διαθέτει πάρα πολλούς τέτοιους δρόμους, με ανωφέρειες ή κατωφέρειες σε γειτονιές της πόλης. Οι εργασίες θα γίνουν σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες εκτός της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας, η οποία δεν έχει τέτοιους δρόμους. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο του δήμου και πιστεύω πως με την ολοκλήρωσή του βελτιώνεται αισθητά μεγάλο μέρος του οδικού μας δικτύου».