Χρήστος Στυλιανίδης: «Έχουμε μπροστά μας ένα σκληρό καλοκαίρι» – Η ενημέρωση για τη φωτιά στα νότια προάστια

Έκτακτη ενημέρωση για την φωτιά σε Γλυφάδα, Βάρη και Βούλα που πλέον είναι σε ύφεση πραγματοποίησε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε αρχικά πως «αντιμετωπίσαμε μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά εδώ στην Αττική, εξαιτίας των δύσκολων καιρικών συνθηκών και του ανάγλυφου της περιοχής», ενώ έκανε λόγο για τρεις διαφορετικές εστίες.

Διαφήμιση

«Είμαστε ακόμα στην αρχή του καλοκαιριού και ο στόχος είναι να μετριάσουμε τις σκληρές επιπτώσεις όλων αυτών των νέων φαινομένων που προέρχονται από την κλιματική κρίση. Το καλοκαίρι θα είναι σκληρό. Όλες οι μετεωρολογικές προγνώσεις στην Αν. Μεσόγειο, που θεωρείται ως “hot spot” της κλιματικής κρίσης, δείχνουν ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα και αυτό το καλοκαίρι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Λειτούργησε ο μηχανισμός παρά τις αντίξοες συνθήκες»

Ο κ. Στυλιανίδης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το γεγονός πως λειτούργησε ο μηχανισμός τονίζοντας οτι παρά τις αντίξοες συνθήκες όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς κατάφεραν να περιορίσουν αυτή την πολύ δύσκολη πυρκαγιά μέσα σε 6 με 7 ώρες.

«Ήμουν στο πεδίο και είδα τι συνέβαινε. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όσους πάλεψαν για να προστατεύσουν ανθρώπους και περιουσίες. Ήταν ηρωική προσπάθεια. Κυρίως πυροσβέστριες, πυροσβέστες και εθελοντές, αλλά και την αστυνομία, τον στρατό και την τοπική αυτοδιοίκηση. Όλοι έδωσαν μια πολύ δύσκολη μάχη», τόνισε.

Ο υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Βουρνάς τόνισε πως είχαμε μια πολύ δύσκολη φωτιά με τρεις διαφορετικές εστίες η οποία ξεκίνησε από τη Γλυφάδα και επεκτάθηκε σε Βούλα και Βάρη. Ευτυχώς είχαμε περιορισμένες υλικές ζημιές ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός η θάνατος που είναι πολύ σημαντικό.

Αυτή την ώρα η φωτιά είναι σε ύφεση, έχει οριοθετηθεί η πυρκαγιά και οι πολίτες έχουν επιστρέψει στις κατοικίες τους.