Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Καταθέτει σήμερα η σύζυγός του

Για μία ακόμα συνεδρίαση συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη για δύο απόπειρες βιασμού και ένα βιασμό.

Η δίκη συνεχίζεται από την προηγούμενη εβδομάδα με εντατικούς ρυθμούς με τις καταθέσεις συγγενικών και φιλικών προσώπων των τριών γυναικών που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη ενώ σήμερα αναμένεται, εκτός απροόπτου, η κατάθεση στο δικαστήριο, της συζύγου του γνωστού ηθοποιού, Ελπίδας Νίνου, η οποία από την πρώτη στιγμή που είδαν το «φως» της δημοσιότητας οι καταγγελίες σε βάρος του, στέκεται στο πλευρό του.

Διαφήμιση

Η σύζυγος του ηθοποιού είχε καταθέσει και στο πλαίσιο της ανάκρισης και είχε υποστηρίξει τον σύζυγο της, κυρίως όσο αφορά την περίπτωση της πρώτης καταγγέλλουσας η οποία τον κατηγορεί ότι την βίασε το 2008.

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη είχε υποστηρίξει ότι της είχε κάνει εντύπωση η συμπεριφορά της συγκεκριμένης κοπέλας η οποία, όπως ανέφερε στην κατάθεση της: «Είχε θρασύτητα, ότι ήταν παρορμητική, δε σεβόταν τα όρια των άλλων και παρενέβαινε πολλές φορές στις προσωπικές συζητήσεις άλλων, χωρίς κανένα λόγο, πράγμα που δημιουργούσε στους άλλους απορία και αμηχανία. Χωρίς κανένα λόγο και απρόσκλητη, έμπαινε στα καμαρίνια των ηθοποιών με τους οποίους δεν είχε καμία σχέση με τη δικαιολογία ότι είχε έρθει για να δει τη μητέρα της.

Το 2008 η καταγγέλλουσα άρχισε να παίρνει τηλέφωνο τον σύζυγό μου. Όταν ρώτησα γιατί συνέβαινε αυτό, μου απάντησε ότι λόγω της γνωριμίας τους από τη σχολή όπου δίδασκε ο σύζυγός μου και αυτή ήταν μαθήτρια, ενδιαφερόταν γι’ αυτόν και ήθελε να δει τι κάνει. Εγώ όμως είχα καταλάβει ότι μάλλον αυτή είχε ερωτευτεί τον σύζυγό μου. Μια ηθοποιός μού είχε πει ότι είχε δει μια φορά την καταγγέλλουσα να κλαίει στις τουαλέτες και όταν τη ρώτησε τι είχε εκείνη της απάντησε αναφερόμενη στον σύζυγό μου, “εγώ τον αγαπάω και αυτός δε μου μιλάει”».

Σήμερα, κανονικά, ήταν η σειρά να καταθέσει στο δικαστήριο, του προέδρου του ΣΕΗ, Σπύρου Μπιμπίλα, ο οποίος ωστόσο, έχει ενημερώσει την έδρα, ότι αυτήν την εβδομάδα θα βρίσκεται εκτός Αθηνών σε περιοδεία και μπορεί να καταθέσει στις 13 Σεπτεμβρίου.

Τον πρόεδρο του ΣΕΗ είχε επικαλεστεί στην κατάθεση της στο στάδιο της ανάκρισης και η Ελπίδα Νίνου, η οποία είχε περιγράψει ότι το 2011 ο Σπύρος Μπιμπίλας την είχε καλέσει σε μία παράσταση που έπαιζε στην οποία κάθισε δίπλα της η μητέρα της καταγγέλλουσας.

«Όταν τελείωσε η παράσταση και βγήκαμε έξω οι τρεις μας, δηλαδή εγώ ο Μπιμπίλας και η μητέρα της καταγγέλλουσας και τη ρωτήσαμε και εγώ και ο Σπύρος τι συμβαίνει με την κόρη της αφού της εξιστόρησα όλα τα ανωτέρω και τη συμπεριφορά που είχε απέναντι στον Πέτρο, χωρίς όμως να μπορεί να δώσει κάποια εξήγηση λέγοντάς μου: “Δεν ξέρω, δε μου έχει πει τίποτα”.

Εγώ, της ζήτησα ως μητέρα της να επέμβει και να της ζητήσει να σταματήσει αυτή τη συμπεριφορά απέναντι σε εμένα και τον Πέτρο. Μετά από λίγες ημέρες τηλεφώνησα στον Σπύρο Μπιμπίλα και τον ρώτησα αν έμαθε κάτι και μου είπε: “Δε μας λέει, μας λέει ότι τον Πέτρο τον έχει σαν πατέρα της”» είχε αναφέρει η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη στην κατάθεση της.

Σε πρόσφατες δηλώσεις της πάντως η Ελπίδα Νίνου ανέφερε πως θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του Πέτρου Φιλιππίδη και ζήτησε από τους δημοσιογράφους να μην βρίσκονται έξω από το σπίτι τους γιατί ενοχλούνται οι γείτονες.

Σημειώνεται πως για την ολοκλήρωση των μαρτύρων που έχουν κληθεί από το δικαστήριο, εκτός από την κυρία Νίνου και τον κ. Μπιμπίλα, υπολείπεται η κατάθεση μίας συνεργάτιδας του Πέτρου Φιλιππίδη και ενός ακόμα προσώπου ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι μάρτυρες που έχουν προταθεί από τους συνηγόρους υποστήριξης της κατηγορίας και υπεράσπισης προκειμένου και η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη να μπει προς την τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της.