Δήμαρχος Μυκόνου: Γιατί πήγε στο Μαξίμου;

Μύκονος
Μύκονος

Ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου όπου και είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκο. Η συνάντηση έγινε δύο ημέρες πριν την εκδήλωση για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο Μυκόνου.

Οι δυο άντρες συζήτησαν για το ειδικό αναπτυξιακό στρατηγικό σχέδιο, που χρειάζεται η Μύκονος ως κορυφαίος διεθνής τουριστικός προορισμός που προβάλει τη χώρα σε όλο τον κόσμο. Ο κ. Κουκάς επεσήμανε την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων, όπως η περαιτέρω αναβάθμιση των υποδομών, η διάθεση περισσότερων αστυνομικών την επερχόμενη περίοδο, η παροχή της δυνατότητας στο Δήμο να μπορεί να στηρίξει τους δημόσιους λειτουργούς του νησιού, το ζήτημα της υποστελέχωσης & δυσανάλογης χρηματοδότησης των τουριστικών Δήμων.

Διαφήμιση

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Γρυπάρειου Πολιτιστικού Κέντρου, ξεκίνησε με χαιρετισμούς που απέδωσε ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνου Κουκά, του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Νίκου Ταγαρά, του Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθυμίου Μπακογιάννη, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ο βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας, ενώ χαιρετισμό έστειλαν ο πρώην υπουργός Γιάννης Βρούτσης και η Βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού.

Ακολούθησε παρουσίαση του Προγράμματος Εκπόνησης Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Νήσου Μυκόνου από την Επικεφαλής Εταιρεία της Αναδόχου Ένωσης Μελετητών, «Σαμαράς & Συνεργάτες ΑΕ – Σύμβουλοι Μηχανικοί» από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Δημήτρη Ν. Σαμαρά και το Στέλεχος του Τομέα Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης της εταιρείας, MPLAN, Μηχανικού Χωροταξίας και Ανάπτυξης, κα. Τατιάνα Αγγελίδου.