Δήμος Αμαρουσίου: Μείωση/απαλλαγή δημοτικών τελών σε ευπαθείς ομάδες και σε Σ.Υ.Δ

Τη μείωση ή την απαλλαγή των δημοτικών τελών για το 2023, σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που εδρεύουν στα όρια του Δήμου Αμαρουσίου, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, στην τελευταία του συνεδρίαση, μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής.

Ειδικότερα, η απόφαση προβλέπει:

Διαφήμιση
  • Την πλήρη απαλλαγή σε ενήλικες ή προστατευόμενα μέλη με αναπηρία άνω του 67%.
  • Την πλήρη απαλλαγή σε δικαιούχους ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ).
  • Την πλήρη απαλλαγή των πολυτέκνων για ετήσιο φορολογητέο εισόδημα νοικοκυριού έως 40.000€ και μείωση 50% για ετήσιο φορολογητέο εισόδημα από 40.000€ έως 50.000€.
  • Την πλήρη απαλλαγή των τρίτεκνων για ετήσιο φορολογητέο εισόδημα έως 30.000€ και μείωση 50% για εισόδημα από 30.001€ έως 40.000€.
  • Την πλήρη απαλλαγή των μονογονεϊκών οικογενειών για ετήσιο εισόδημα έως 20.000€ και μείωση 50% για εισόδημα από 20.001€ έως 30.000€.
  • Την πλήρη απαλλαγή των μακροχρόνια ανέργων για ετήσιο εισόδημα έως 10.000€.
  • Την πλήρη απαλλαγή των ατόμων με χαμηλό εισόδημα ( ετήσιο φορολογητέο έως 6.000€ προσαυξανόμενο κατά 20% για κάθε προστατευόμενο μέλος).
  • Την πλήρη απαλλαγή  για τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με αναπηρίες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν αίτηση με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά στο πρωτόκολλο του Δήμου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), αυτοπροσώπως ή μέσω τρίτου με εξουσιοδότηση.

«Η μείωση ή απαλλαγή των δημοτικών τελών σε ευπαθείς ομάδες της τοπικής μας κοινωνίας και για τη φετινή χρονιά είναι μία ακόμη πρωτοβουλία έμπρακτης στήριξης των συμπολιτών μας στις ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Στην πόλη μας, στο πλαίσιο της κοινωνικής μας πολιτικής ένα ισχυρό δίχτυ κοινωνίας προστασίας αγκαλιάζει όσους έχουν ανάγκη, ώστε κανείς να μην νοιώθει μόνος και αβοήθητος. Οι κοινωνικές δομές του Δήμου μας, με τη ευγενική συνδρομή των εθελοντών και των χορηγών μας θα βρίσκονται και τη νέα χρονιά στο πλευρό των ευπαθών συμπολιτών μας, προσφέροντας την στήριξη και τη φροντίδα που έχουν ανάγκη», δήλωσε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θ. Αμπατζόγλου