Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Φωτεινές γιορτές και εξοικονόμηση ενέργειας

Για εξοικονόμηση ενέργειας άνω του 60% κάνει λόγο ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και εγγυάται παράλληλα εξοικονόμηση ενέργειας άνω του 60%
Ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης προετοιμάζεται για τις γιορτές των Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς – Θεοφανίων. «Η Πόλη μας θα «ντυθεί τα γιορτινά της» κι εφέτος κανονικά. Δεν είναι δυνατόν όλες οι μέρες της ζωής μας να είναι… Δευτέρες… Το ζητούν οι πολίτες. Το έχει ανάγκη κι η αγορά» αναφέρουν από τον Δήμο.

Τι θα γίνει ωστόσο με την αναγκαία εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων;

Διαφήμιση

«Θα λάβουμε μέτρα ώστε να μειώσουμε το ενεργειακό κόστος άνω του 60%» λένε από τον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης και αναφέρουν τις ενέργειες που θα κάνουν:

(α) Το άναμμα του εορταστικού διάκοσμου θα γίνει την 9.12.2022 (Παρασκευή) και το σβήσιμο την 7.1.2023 (Σάββατο, επομένη των Θεοφανίων). Δηλαδή διάρκεια 29 αντί 40 ημέρες.

(β) Κάθε μέρα (από 9.12.22 έως 7.1.23) θα σβήνει στις 24.00 (12 τα μεσάνυχτα). Δηλαδή μειωμένη ημερήσια λειτουργία κατά 7 ώρες. Ο στολισμός δένδρων, επίστηλων κλπ. θα γίνει κανονικά.

Αναφορικά με τον οδοφωτισμό που σήκωσε πολύ συζήτηση και κυρίως για πρακτικούς τεχνικούς λόγους και ασφάλειας ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης είναι ξεκάθαρος: «Ο οδοφωτισμός του Δήμου θα λειτουργεί όπως καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, χωρίς καμία περικοπή. Ήδη δημοπρατείται το έργο αντικατάστασης του οδοφωτισμού ολόκληρου του Δήμου μας με led προς μεγάλη μείωση του ενεργειακού κόστους και εξοικονόμησης πόρων».

 

Διαβάστε επίσης: Έμπλεξε ο Πάνος Καμμένος!

Τροχαίο ατύχημα είχε ο πρώην πρόεδρος του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε τροχαίο με τη μηχανή που οδηγούσε στα Νότια Προάστια.

Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, όπου τον μετέφερε στο Ασκληπειού της Βούλας, παρότι δεν εφημέρευε. Ο ίδιος ζήτησε και μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου ήθελε να τον δει δικός του γιατρός.

Ο Πάνος Καμμένος, σε ανάρτησή του, ευχαριστεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Ασκληπειού της Βούλας, του ΓΝΑ και του ΕΚΑΒ.

«Δυστυχώς το πόδι είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Έμπλεξα…», γράφει ο Πάνος Καμμένος, χωρίς να αναφέρει περισσότερα για τις συνθήκες του ατυχήματός του.