Δήμος Ηλιούπολης: Αύξηση της τάξης του 33% στα δημοτικά τέλη για τα τραπεζοκαθίσματα!

Την αντίθεσή της στην αύξηση των δημοτικών τελών για τα τραπεζοκαθίσματα (από 25% στις κεντρικές πλατείες έως 33% στις απομακρυσμένες γειτονιές!!!), που αποφάσισε η δημοτική αρχή Ηλιούπολης, εκφράζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ηλιούπολης.

Η απόφαση ελήφθη στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης (20 Οκτώβρη) έχοντας η δημοτική αρχή και πάλι τη στήριξη των λεγόμενων ανεξάρτητων συμβούλων, αλλά και την ανοχή (λευκό) της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Ευσταθίου.

Διαφήμιση

Τα στοιχεία που παρουσίασε η δημοτική αρχή επιβεβαιώνουν, για μια ακόμη φορά, τις καταγγελίες της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, όταν αποκάλυπτε το αφήγημα της περί μείωσης των τελών στο δήμο, ως καθαρά επικοινωνιακό μέτρο. Πίσω από τα ψίχουλα της μείωσης για τα χρόνια 2019-2020, συγκαλύφτηκε μια γενναία αύξηση φόρων και τελών που έφερε για νοικοκυριά και μικροεπαγγελματίες η ρύθμιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που επέβαλε την ευθυγράμμιση των δηλουμένων τετραγωνικών στον δήμο με το Ε9 και μπήκε σε εφαρμογή από το 2021 από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Αύξηση για τα τραπεζοκαθίσματα!

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ηλιούπολης καταγγέλλει ότι «δημοτική αρχή και μαζί της οι άλλες παρατάξεις των μεγάλων αστικών κομμάτων στον δήμο, συσκοτίζουν το αντιλαϊκό πλαίσιο που έχει απογειώσει τη φοροεπιδρομή και των δήμων. Ο φοροεισπρακτικός χαρακτήρας των δήμων έχει χαραχτεί από όλες τις κυβερνήσεις και συνοδεύει τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης».

Καλεί τον λαό της πόλης, τους φορείς του να μη συμβιβαστούν με τη φορομπηχτική πολιτική κράτους και δημοτικής αρχής και να αγωνιστεί για:

Την άμεση μείωση των τελών για τους μικροεπαγγελματίες της πόλης που συντρίβονται από τα μέτρα της κυβέρνησης.
Την απόλυτη μείωση των τελών στους κοινόχρηστους χώρους που σήμερα επιβαρύνονται όπως η κατοικία.
Την αντιστάθμιση μιας γενναίας μείωσης των τελών για μικρομάγαζα, κοινόχρηστους χώρους, κατοικία, με αύξηση τελών στα μεγάλα Super Market της περιοχής, που και προκλητικά κέρδη καταγράφουν 2 χρόνια τώρα και παράγουν το μεγάλο όγκο απορριμμάτων. Στις τράπεζες, στα μεγάλα ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια στην πόλη, στη ζώνη των επιχειρήσεων που συγκεντρώνονται στον παράδρομο της Βουλιαγμένης κλπ.
Την επαναφορά της μειωμένης τιμής τελών για τη στέγη πολιτιστικών, εθνικοτοπικών Συλλόγων, Σωματείων που κατάργησε η νυν δημοτική αρχή! Ένας ελάχιστος συμβολισμός και ένα μικρό αντιστάθμισμα της μηδαμινής στήριξής τους από δήμο και κράτος. Μια υποχρέωση και ευθύνη σε όλους αυτούς που παλεύουν, μέσα σε ένα περιβάλλον υποκουλτούρας!
Αναβάθμιση υπηρεσιών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, πράσινου του δήμου. Να φύγουν οι εργολάβοι από τις υπηρεσίες του που ροκανίζουν το δημόσιο χρήμα, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
Άμεση και γενναία χρηματοδότηση των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό.