Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας: Αυτή είναι η μελέτη για την ανάπλαση των Λιπασμάτων

Παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου-Δραπετσώνας η πρώτη φάση της μελέτης του ΕΜΠ για την ανάπλαση των Λιπασμάτων, η επιστημονική στήριξη του δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας στην πολεοδομική έρευνα και τον σχεδιασμό της πρώην βιομηχανικής ζώνης.

Η μελέτη συντάσσεται στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης του δήμου με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τα εργαστήρια του Τομέα Πολεοδομίας και Χωροταξίας.

Διαφήμιση

Ο στόχος, σύμφωνα με τη μελέτη, είναι να ολοκληρωθεί σύντομα το σχέδιο για το μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο των Λιπασμάτων και την ανάπλαση με κοινωνικά ανταποδοτικές χρήσεις και μεγάλους κοινόχρηστους χώρους στη συνολική έκταση της ανάπλασης.

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του ο Νίκος Μπελαβίλας καθηγητής στο ΕΜΠ και εκ των συντακτών της μελέτης:

«Η πόλη του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας ασφυκτιά από τη ρύπανση, τις ρυπογόνες βιομηχανικές και λιμενικές χρήσεις. Η ανάπτυξη του λιμανιού, δεν μπορεί παρά να περνά μέσα από την βιώσιμη ανάπτυξη των παραλιμένιων δήμων. Αλλιώς δεν έχει νόημα. Η ανάπλαση των Λιπασμάτων είναι ένα εργαλείο που θα μπορέσει να ξαναδώσει στους κατοίκους του ευρύτερου Πειραιά μέρος όσων τους έχουν αφαιρεθεί τόσα χρόνια σε πράσινο και κοινωνικές υποδομές. Που θα εξισορροπήσει σε σημαντικό βαθμό το χαμένο περιβαλλοντικό ισοζύγιο.

Ευχαριστίες στη δημοτική αρχή και τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης για την εποικοδομητική διαβούλευση και τις προτάσεις τους οι οποίες θα περιληφθούν στη μελέτη μας».