Δήμος Κηφισιάς: 1.030 παιδιά στον «Καλοκαιρινό Παιδότοπο»

Ο Δήμος Κηφισιάς θα υλοποιήσει και φέτος το πρόγραμμα καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης παιδιών ηλικίας από 4 έως 12 ετών, «Καλοκαιρινός Παιδότοπος» από Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023 μέχρι Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023 καθημερινά, τις ώρες από 08:00 έως 16:00.

1.030 παιδιά από τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία του Δήμου μας έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα καθώς οι γονείς τους έχουν συμπληρώσει τις σχετικές αιτήσεις που διανεμηθήκαν μετά το Πάσχα στα σχολεία.

Διαφήμιση

Ο «Καλοκαιρινός Παιδότοπος» οργανώνεται και υλοποιείται από το ΝΠΔΔ «Κοινωνική Μέριμνα» με Πρόεδρο του κα Κατερίνα Καραλή.

Θα λειτουργήσει σε 50 συνολικά αίθουσες σχολικών συγκροτημάτων, 8 Δημοτικών Σχολείων και 7 Νηπιαγωγείων. Το πρόγραμμα  στελεχώνεται από έμπειρους εκπαιδευτικούς Δασκάλους και Νηπιαγωγούς και περιλαμβάνει ψυχαγωγικά προγράμματα, διαγωνισμούς, εκπαιδευτικά παιχνίδια  και δραστηριότητες όπως μουσική, εικαστικά, σκάκι, γυμναστική, θεατρικό παιχνίδι, χορός & καράτε.  

Μετά την 1η Ιουνίου η Κοινωνική Μέριμνα του Δήμου Κηφισιάς (Διονύσου 73 και Γορτυνίας) θα δεχθεί νέες αιτήσεις, για τον Καλοκαιρινό Παιδότοπο, για τα σχολεία όπου υπάρχουν κενές θέσεις.

Χώροι υλοποίησης:

Δημοτικά Σχολεία Κηφισιάς: 2ο, 3ο ,4ο  ,5ο ,7ο ,8ο

Δημοτικά Σχολεία Νέας Ερυθραίας 2ο  και 3ο  (για την πρώτη εβδομάδα τα παιδιά θα φιλοξενηθούν στο Αναξαγόρειο Λύκειο Νέας Ερυθραίας)

Νηπιαγωγεία Νέας Ερυθραίας: 1ο , 2ο

Νηπιαγωγεία Κηφισιάς: 2ο 3ο  5ο  7ο 8ο