Δήμος Κορινθίων: Ανακυκλώνουμε τηγανέλαια από σήμερα

Η διαδικασία είναι απλή και εύκολη! Η ωφέλεια τεράστια αφού τα τηγανέλαια που μέχρι σήμερα καταλήγουν στο νεροχύτη κάθε νοικοκυράς με πολλαπλές συνέπειες για τα δίκτυα της πόλης και το περιβάλλον  πλέον συλλέγονται και ανακυκλώνονται χάρη στην ενέργεια του δήμου Κορινθίων να προχωρήσει σε συνεργασία με την εταιρία @fargecohellas

Σήμερα τοποθετήθηκαν οι 6 πρώτοι κάδοι, ένας εξ αυτών στην συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Κολιάτσου, εκεί που ήδη υπάρχει σήμερα ένας κόκκινος κάδος και ένας μικρός μεταλλικός για σύμμεικτα. Στόχος είναι να δημιουργηθούν μικρές «πράσινες γωνιές» σε όλη τη πόλη, σημεία αναφοράς για τους κατοίκους που έχουν αποδείξει [ως θέλουν να ανακυκλώσουν, πως μπορούν να ανακουφίσουν το περιβάλλον.

Διαφήμιση

Η δημοτική αρχή παρέχει την υποδομή μέσω των συνεργασιών που επιτυγχάνει ενώ σε δεύτερη φάση θα ξεκινήσει και η ενημέρωση των πολιτών. Επίσης, στόχος είναι τα σχολεία του δήμου ,εκεί όπου ήδη πραγματοποιεί ενημερωτικές συναντήσεις ο Μηχανικός Περιβάλλοντος κι Ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου κ.Αντρέας Πανούσης.

Ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος βρέθηκε στο σημείο της εγκατάστασης του πρώτου κάδου, ενημερώθηκε για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες και την επιτυχία εφαρμογής σε άλλους δήμους της χώρας  ενώ συζήτησε με την εκπρόσωπο της εταιρίας κ. Χριστίνα Μήλιου  για την καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών και την συμμετοχή των σχολείων ζητώντας να δοθούν κίνητρα στους μαθητές προκειμένου να συμμετάσχουν με μεγαλύτερη θέρμη.

Μπορείτε να βρείτε τους κάδους ανακύκλωσης τηγανέλαιων στα εξής σημεία:

Α/Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

1 Κολοκοτρώνη & Γ. Παπανδρέου 2ο Δημοτικό

2 Ποσειδωνίας 17 Γαλαξίας

3 Γ. Παπανδρέου 87 Παραλία Καλάμια

4 Δημοκρατίας 4 Σταθμός ΚΤΕΛ Κορίνθου

5 Εθν. Αντιστάσεως & Κολιάτσου 1ο Δημοτικό

6 Επ. Οδός Κορίνθου-Εξαμιλίων Σκλαβενίτης

 

Content retrieved from: https://www.airetos.gr/dimos-korinthiwn-anakyklonoyme-tiganelaia-apo-simera.aspx.