Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου: Άσκηση προσωπικού παιδικών σταθμών για σεισμό – πυρκαγιά

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου υλοποίησε στα τέλη Φεβρουαρίου δράσεις εκπαίδευσης προσωπικού και άσκησης στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών καθώς και εκκένωσης κτιρίου σε περίπτωση σεισμού και πυρκαγιάς.

Στις δράσεις αυτές πήραν μέρος το προσωπικό του Α΄ Βρεφονηπιακού Σταθμού Μοσχάτου (20 και 22/2) και το προσωπικό του Β΄ βρεφονηπιακού Σταθμού Ταύρου (24 και 28/2). Κατά την πρώτη μέρα της δράσης υλοποιήθηκε η εκπαίδευση του προσωπικού, ενώ τη δεύτερη μέρα έγινε η πρακτική άσκηση στην οποία συμμετείχε το προσωπικό και τα παιδιά των συγκεκριμένων σταθμών.

Διαφήμιση

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος με τα θέματα της Πολιτικής Προστασίας γι αυτό και έχει αναλάβει μία σειρά δράσεων προκειμένου να ενημερώσει και να δημιουργήσει το πλαίσιο εκείνο που θα προσφέρει ασφάλεια και γνώση αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων ανά περίπτωση, σε όλες τους πολίτες μας.

Έτσι, μετά τη διανομή του ιδιαίτερα εύχρηστου οδηγού που διαθέσαμε στα σχολεία μας με τις χρήσιμες συμβουλές για την προετοιμασία και την αντιμετώπιση του εγκέλαδου, προχωράμε σε μία σειρά άλλων οργανωμένων δράσεων όπως αυτές που υλοποιήσαμε στους δύο βρεφονηπιακούς μας σταθμούς σχετικά με την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών σε περίπτωση σεισμού και πυρκαγιάς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αντιδήμαρχο, Δημήτριο Ζώταλη, που είχε τον συντονισμό και την εποπτεία της εκπαίδευσης, καθώς και την Πρόεδρο του ΔΟΠΑΚΑ, Ντένια Λουκάκη, για την ανταπόκριση και τη συμμετοχή του προσωπικού των σταθμών μας.

Θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε αντίστοιχες δράσεις για τα σχολεία μας και τους φορείς μας, προκειμένου να είμαστε όλοι ενημερωμένοι και εκπαιδευμένοι για έκτακτα περιστατικά. Μόνο τότε μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι θα είμαστε σε ετοιμότητα για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που ενδεχομένως θα θέσουν σε δοκιμασία την ασφάλεια των πολιτών μας».