Δήμος Νέας Σμύρνης: Πρότυπη θερμοκηπιακή μονάδα!

Άλσος Νέας Σμύρνης, ξενάγηση στο φυτώριο από τον Εντεταλμένο Δημοτικό σύμβουλο Αστικού Πρασίνου Κ. Πέτρο Κουκά φωτο:©Ελένη Γρηγοριάδου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εγκατάστασης της πρότυπης θερμοκηπιακής μονάδας του Δήμου Νέας Σμύρνης, η προμήθεια της οποίας χρηματοδοτήθηκε από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ και συγκεκριμένα από το ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2021», του ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1: ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ – ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ – ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, με προϋπολογισμό 53.320,00 ευρώ.
Το πρότυπο θερμοκήπιο έχει έκταση 75 τ.μ. και εγκαταστάθηκε εντός του Δημοτικού Άλσους, σε τοποθεσία η οποία εξασφαλίζει αρκετές ώρες ηλιοφάνειας και είναι προστατευμένη από τους ανέμους.
Ο σκελετός του είναι κατασκευασμένος από ξύλινα στοιχεία διαθέτοντας φυσικότητα, ενώ βρίσκεται σε αρμονία με το περιβάλλον του άλσους.
Το πρότυπο θερμοκήπιο βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία φιλοδοξώντας να καλύψει μέρος των αναγκών του Δήμου σε ανθόφυτα, αρωματικά, αλλά και θαμνώδη φυτά, ενώ ήδη έχουν σχεδιαστεί προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για τους επισκέπτες.
Τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης θα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και μέσα από αυτά θα δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης να συμμετέχουν στη δημιουργία σπορόφυτων, αλλά και την παρακολούθηση της ανάπτυξης τους.

Διαφήμιση