Δήμος Νίκαιας Αγίου Ιωάννη Ρέντη: Μεγάλη φιλοπεριβαλλοντική εξόρμηση στο Άλσος Αγίου Φιλίππου

Είμασταν πολλοί και όλων των ηλικιών εθελοντές και εργαζόμενοι στο Δήμο μας που βρεθήκαμε στο Άλσος Αγ. Φιλίππου για τις προγραμματισμένες
Είμασταν πολλοί και όλων των ηλικιών εθελοντές και εργαζόμενοι στο Δήμο μας που βρεθήκαμε στο Άλσος Αγ. Φιλίππου για τις προγραμματισμένες από καιρό εργασίες καθαρισμού, εξωραϊσμού και δενδροφύτευσης.
Το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα καλό, το χαρήκαμε όλοι κι αυτό το συναίσθημα είμαι βέβαιος ότι το ένιωσαν και οι επισκέπτες του Άλσους που βρέθηκαν στο Άλσος τις επόμενες ώρες και μέχρι σήμερα.
Στην φιλοπεριβαλλοντική εξόρμηση που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου μας, συμμετείχαν μέλη της ΕΔΟΚ, μαθητές Δημοτικών Σχολείων, ομάδα προσκόπων, παιδιά της ΧΑΝ Νίκαιας και πολίτες όλων των ηλικιών.
Κόπηκαν όλα τα ξερά δέντρα που μας είχε υποδείξει το Δασαρχείο Πειραιά και στις θέσεις τους φυτέψαμε 70 πεύκα και κυπαρίσσια.
Επίσης, καθαρίστηκε μεγάλο μέρος του Άλσους από κάθε είδους απορρίμματα και όλα αυτά χρειάστηκαν για τη μεταφορά τους 230 μεγάλες σακούλες για τα φυτικά υπολείμματα και 12 σακούλες για τα πλαστικά και μεταλλικά αντικείμενα, όλα προς ανακύκλωση.
Τέλος, τοποθετήθηκαν δύο καινούργιοι τραπεζόπαγκοι από τους 6 που πρόκειται να εγκατασταθούν στο Άλσος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2011 έχουν φυτευτεί στο Άλσος Αγίου Φιλίππου Νίκαιας, περίπου 2.000 νέα δέντρα, θάμνοι και φυτά, τα περισσότερα από τα οποία είναι ήδη, σε πλήρη ανάπτυξη.
Παρεμπιπτόντως, σήμερα είναι η γιορτή του Αγίου Φιλίππου και η φιλοπεριβαλλοντική εξόρμηση μας προσέδωσε στο Άλσος μια ιδιαίτερα ελκυστική όψη.
Εύχομαι οι πολίτες που επιλέγουν για τη χαλάρωση τους το Άλσος, να το αγκαλιάσουν με αγάπη και σεβασμό φροντίζοντας κατά την αποχώρηση τους να το αφήνουν καθαρό.
Διαφήμιση