Δήμος Πύργου: Πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου νεφρικής λειτουργίας

Το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ Δήμου Πύργου σε συνεργασία με την υγειονομική ομάδα της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας και Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 26 Μαϊου, ώρες 09.00 – 14.00 στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή, έλεγχο της νεφρικής λειτουργίας εντελώς δωρεάν σε άτομα άνω των 40 ετών. Η εκτίμηση της νεφρικής λειτουργίας γίνεται σε λιγότερο από 2 λεπτά ανά άτομο.

– Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, η χρόνια Νεφρική νόσος είναι μια ύπουλη πάθηση, ενώ ο αριθμός των ασθενών αυξάνει επικίνδυνα κάθε χρόνο. «Στον Δήμο Πύργου υλοποιούμε κάθε προληπτικό πρόγραμμα υγείας, μέσω του ΚΕΠ Υγείας, δίνοντας την ευκαιρία σε συμπολίτες μας για δωρεάν εξετάσεις. Η πρόληψη είναι η μισή θεραπεία!»

Διαφήμιση

Σύμφωνα με τον Γ.Γ. της Ελληνικής Εταιρείας Ερευνάς και Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Δρ. Α.Σωτηρόπουλος, «Χρόνια Νεφρική Νόσος» (ΧΝΝ) ή «Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια» (ΧΝΑ), χαρακτηρίζεται η δυσλειτουργία-ανεπάρκεια των νεφρών που προκαλείται από βλάβη των νεφρών ποικίλης αιτιολογίας». Η επίπτωση της ΧΝΑ συσχετίζεται µε την πάροδο της ηλικίας, τον σακχαρώδη διαβήτη, την αρτηριακή υπέρταση και το γυναικείο φύλο. Οι ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια υπολογίζεται ότι αυξάνονται κατά 2% ετησίως.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού τους, καλώντας στα τηλέφωνα 26210 22199 και 26210 31978 , ώρες 9:00 – 14:00 μ.μ.