Δήμος Σαρωνικού: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 26η εθελοντική αιμοδοσία

Περισσότεροι από 30 εθελοντές αιμοδότες προσήλθαν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στο δημαρχιακό μέγαρο Δήμου Σαρωνικού προκειμένου να συμμετάσχουν στην 26η Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργάνωσε ο δήμος και να ενισχύσουν την Τράπεζα Αίματος.

Τη δράση συντόνισε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και υπεύθυνη αιμοδοσίας, Δήμητρα Ράπτη, σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γ.Ν. «Γ. Γεννηματάς».

Διαφήμιση

Στο κάλεσμα του Δήμου Σαρωνικού ανταποκρίθηκαν, μεταξύ άλλων, αρκετοί νεαροί σε ηλικία εθελοντές καθώς και γονείς με τα παιδιά τους που θέλησαν να τους μεταδώσουν εμπράκτως το μήνυμα για την αξία της αλληλεγγύης και τη δύναμη της προσφοράς.

«Η προσφορά αίματος είναι μια πράξη αλτρουισμού και αλληλεγγύης που χαρίζει ζωή σε πάσχοντες συνανθρώπους μας. Το αίμα δεν παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Μόνο χαρίζεται» τόνισε ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, υποδεχόμενος τους εθελοντές μαζί με την Δήμητρα Ράπτη, η οποία ανέφερε:

«Ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας να γίνουν τακτικοί αιμοδότες. Ευχαριστούμε όσους διαθέτοντας μόλις δέκα λεπτά από τον χρόνο τους, κάνουν ένα πολύτιμο δώρο σε ολόκληρη την κοινωνία».

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του 2022 συγκεντρώθηκαν στην Τράπεζα Αίματος του δήμου περισσότερες από 130 φιάλες.