Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Αντιπολιτευτικοί κύκλοι δυσφημούν την πόλη με αμφισβητούμενες μετρήσεις

Για αντιπολιτευτικούς κύκλους οι οποίοι δυσφημούν την πόλη κάνει λόγο, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση, δύο σημαντικά έργα πνοής για την πόλη μας αποτελούν το μοναδικό αντιπολιτευτικό αφήγημα παρέας ανθρώπων που φιλοδοξούν να το χρησιμοποιήσουν, ως αιχμή του δόρατος εν όψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση του Δήμου:
“Η ανάπλαση της Μαρίνας Βουλιαγμένης και η κατασκευή του ρέματος στο Κόρμπι της Βάρης, δύο σημαντικά έργα πνοής για την πόλη μας αποτελούν τα τελευταία χρόνια το μοναδικό αντιπολιτευτικό αφήγημα μίας μικρής παρέας ανθρώπων που φιλοδοξούν να το χρησιμοποιήσουν, ελλείψει άλλων επιχειρημάτων, ως αιχμή του δόρατος εν όψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Διαφήμιση

Η ανάπλαση της Μαρίνας Βουλιαγμένης και η κατασκευή του ρέματος στο Κόρμπι της Βάρης, δύο σημαντικά έργα πνοής για την πόλη μας αποτελούν τα τελευταία χρόνια το μοναδικό αντιπολιτευτικό αφήγημα μίας μικρής παρέας ανθρώπων που φιλοδοξούν να το χρησιμοποιήσουν, ελλείψει άλλων επιχειρημάτων, ως αιχμή του δόρατος εν όψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Τις τελευταίες μέρες διαπιστώσαμε πως για την ενίσχυση του ανυπόστατου αφηγήματος επιστρατεύτηκε και το ΠΑΚΟΕ (Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών) το οποίο παρουσίασε σειρά μετρήσεων των θαλάσσιων υδάτων, – συμπτωματικά μόνο στις περιοχές όπου εκτελούνται τα επίμαχα έργα – και κοινοποίησαν με δελτία τύπου αλλά και με χορηγούμενες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πως τα νερά που μετρήθηκαν είναι ακατάλληλα για κολύμβηση λόγω υψηλών τιμών μικροοργανισμών.

Το ΠΑΚΟΕ, ένας οργανισμός με την νομική υπόσταση ενός συλλόγου, δεν διαθέτει καμία πιστοποίηση, κανενός είδους διαπίστευση, δεν είναι αναγνωρισμένο εργαστήριο και τις έρευνες του δεν της υπογράφει κανένας και παρ’ όλα αυτά, με περίσσια ευκολία καταλήγει στο συμπέρασμα πως η κολύμβηση στις ακτές θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και σημαίνει συναγερμό στα ΜΜΕ, ενώ σημειώνουμε πως τα αποτελέσματα της έρευνας τους δεν κοινοποιήθηκαν ποτέ στο Δήμο.

Παραβιάζοντας λοιπόν την κοινή πρακτική όλων των επίσημων φορέων όπως είναι η Γενική Γραμματέα Υδάτων αλλά και το ΕΛΚΕΘΕ, (Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών), διενήργησε δειγματοληπτικούς ελέγχους αγνώστου μεθοδολογίας σε στοχευόμενες παραλίες, στις αρχές Μαρτίου, εκτός κολυμβητικής περιόδου μετά από απροσδιόριστες καταγγελίες κατοίκων, κατά πάσα πιθανότητα και εντολέων του κέντρου για τη συγκεκριμένη «έρευνα».

Θα είχε ενδιαφέρον και πιθανόν να συνέβαλε στην αξιοπιστία των μετρήσεων αν το κέντρο ενημέρωνε το κοινό αν η μετρήσεις έγιναν κατόπιν εντολής κάποιου ιδιώτη και αν έγιναν δωρεάν ή όχι. Επίσης για την εγκυρότητα των μετρήσεων καλό θα ήταν να ενημερωθούμε ποιο εργαστήριο πραγματοποίησε τις αναλύσεις και ποιος επιστήμονας τις υπογράφει.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ενημερώνει το κοινό πως προκειμένου να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία, ζήτησε από τη μισθώτρια εταιρεία της μαρίνας Βουλιαγμένης να πραγματοποιεί συνεχείς ελέγχους των υδάτων του κόλπου καθ΄ όλη τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου και τα αποτελέσματα των ερευνών ήταν στη διάθεση του κοινού σε ημερήσια βάση μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου (Ταυτότητα Υδ. Κόλπoυ Βουλιαγμένης (vvv.gov.gr)), από την έναρξη των λιμενικών εργασιών μέχρι το τέλος της θερινής περιόδου του 2022 (19 Οκτωβρίου). Για την απόλυτη προστασία του περιβάλλοντος και την πλήρη ενημέρωση της κοινής γνώμης, μετά τις αμφισβητούμενης εγκυρότητας έρευνας του ΠΑΚΟΕ ο Δήμος προτίθεται να ζητήσει έλεγχο των υδάτων στο σύνολο του όρμου Βουλιαγμένης από πιστοποιημένο κρατικό φορέα και να αναρτήσει τα αποτελέσματα της επίσημης έρευνας μόλις αυτή ολοκληρωθεί.

Τέλος, η Δημοτική Αρχή είναι διατεθειμένη να εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να διαφυλάξει το κύρος της πόλης μας και να μην επιτρέψει σε λίγους να τη δυσφημούν στην προσπάθεια τους να ασκήσουν αντιπολίτευση μικροπολιτικού χαρακτήρα.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση για τις μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ: «Το ΠΑΚΟΕ έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς υπάρχει πληθώρα καταγγελιών για εκβιαστικές πρακτικές, ενώ το θέμα έχει απασχολήσει και τη δικαιοσύνη όταν σειρά δημάρχων της Στερεάς Ελλάδας κατήγγειλαν ευθέως πως το ΠΑΚΟΕ τους εκβίαζε και έβγαζε το νερό ακατάλληλο. Στο δικό μας Δήμο έχουμε δει κατ’ επανάληψη μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ που δεν συνάδουν με τις αντίστοιχες μετρήσεις πιστοποιημένων κρατικών φορέων ενώ παράλληλα ο Δήμος έχει δεχτεί προτάσεις για συνεργασία με τον φορέα με οικονομικά ανταλλάγματα, χωρίς προφανώς να έχουμε ανταποκριθεί ποτέ θετικά σε καμία. Δηλώνουμε απερίφραστα πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε σε κανέναν να δυσφημίσει το Δήμο μας με ψεύδη και κατασκευασμένα μυθεύματα οδηγούμενος από αντιπολιτευτικά ή ακόμα και οικονομικά κίνητρα και θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο να προστατέψουμε την πόλη και τη φήμη της».”