Δράσεις του Δήμου Περάματος για την 4η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς

Ο Δήμος Περάματος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, την 4η Απριλίου υλοποιεί δράσεις ουσιαστικές, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 1 Απριλίου και το Σάββατο 15 Απριλίου μεταξύ των ωρών 14:00 με 17:00 στο Δημαρχείο της πόλης, ο κτηνίατρος κ. Γεώργιος Τεκελής, θα τοποθετήσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ σημάνσεις (microchip) σε όποιον δημότη, ιδιοκτήτη ζώου το επιθυμεί. Οι σημάνσεις είναι μια ευγενική δωρεά του κ. Τεκελή.

Διαφήμιση

Ο Δήμος Περάματος είναι ο πρώτος Δήμος σε όλη τη χώρα που υλοποιεί δράση τοποθέτησης σήμανσης (microchip) και μάλιστα Δωρεάν για τους δημότες.

Επίσης, την Τρίτη 4 Απριλίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση στο Β’ ΚΑΠΗ Περάματος (Λ. Ειρήνης 36) στις 17:00 μ.μ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των δημοτών για τη διαχείριση και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων, καθώς και η ενίσχυση του εθελοντισμού.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Αλέξης Μαντζώρος, εθελοντής και μέλος της «Alma Libre», μίας ομάδας εθελοντών που έχει αποκλειστικό σκοπό τη διάσωση ζώων που βρίσκονται σε κίνδυνο ή ανάγκη και ο κ. Γεώργιος Τεκελής, κτηνίατρος και μέλος της πενταμελούς επιτροπής αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Περάματος.

Στην εκδήλωση θα αναφερθούν τα ζητήματα της περισυλλογής και της διάσωσης των αδέσποτων ζώων, η σημασία της σήμανσης και της  στείρωσης, καθώς και σχετικά με τις πρώτες βοήθειες που μπορούμε να προσφέρουμε σε ζώα που κινδυνεύουν από δηλητηρίαση. Επιπλέον, θα δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για να απαντηθούν τυχόν ερωτήματα που θα θέσουν οι δημότες μας.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Περάματος και το Τμήμα Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς προχωρούν σε δράσεις που βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης και προστασίας των αδέσποτων ζώων.

Είναι πολύ σημαντικό τα αδέσποτα ζώα που κυκλοφορούν στην πόλη μας να είναι υγιή και ασφαλή, γεγονός άλλωστε που συμβάλλει και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.