Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΤΠΣ) του Δήμου Διονύσου

Μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την επίλυση των χρόνιων πολεοδομικών ζητημάτων του Δήμου Διονύσου, σηματοδοτεί η έγκριση της χρηματοδότησης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Διονύσου που εξασφάλισε η Δημοτική Αρχή.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκε και δημοπρατείται άμεσα, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το ΤΠΣ του Δήμου Διονύσου ποσού   1.350.000  από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Διαφήμιση

Το ΤΠΣ αφορά και τις 7 Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Διονύσου (Άγιος Στέφανος, Άνοιξη, Δροσιά, Διόνυσος, Κρυονέρι, Ροδόπολη, Σταμάτα) και η υλοποίησή του θα δρομολογήσει το τέλος του καθεστώτος ομηρίας χιλιάδων κατοίκων, μέσα από την επίλυση με δίκαιο και μόνιμο τρόπο των οικιστικών και πολεοδομικών ζητημάτων της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης δήλωσε σχετικά:

«Το χρόνιο πρόβλημα της χωροταξικής, καταρχήν, και στη συνέχεια πολεοδομικής τακτοποίησης του Δήμου Διονύσου, μπαίνει επιτέλους σε φάση επίλυσης, δρομολογώντας οριστικά το τέλος της ομηρίας για χιλιάδες δημότες μας. Μετά από συντονισμένες ενέργειές μας εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΤΠΣ) και για τις 7 Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου μας, με το ποσό των   1.350.000 €, από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, μέσω του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, Αντιδημάρχους και Εντεταλμένους Συμβούλους Μηχανικούς, καθώς και τις υπηρεσίες του Δήμου για τις προσπάθειες που κατέβαλαν. Η διοίκησή μας εργάστηκε μεθοδικά και πέτυχε ένα μεγάλο στόχο της που θα ωφελήσει χιλιάδες συμπολίτες μας. Συνεχίζουμε με δύναμη και αισιοδοξία να βελτιώνουμε τη θέση του Δήμου μας, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους».