Έγραψε ιστορία! 12χρονη αγωνίστηκε σε γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Α’ Εθνικής

Υπάρχει γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα; Οχι μόνο υπάρχει αλλά είναι και εντυπωσιακό το θέαμα των ομάδων που αγωνίζονται στην Α’ Εθνική Κατηγορία. Όμως, ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ένα άλλο γεγονός που συνέβη πριν από μερικές ημέρες. Ενα ιστορικό, απίθανο ρεκόρ που ασφαλώς δεν συναντάται ούτε στο ανδρικό ποδόσφαιρο.

Αλλά και που αναδεικνύει το ταλέντο που έχει ένα μικρό κορίτσι που κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για πολλά παιδιά που θέλουν – και πρέπει – να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο. Ειδικά το γυναικείο.

Διαφήμιση

Αυτό το απίθανο ρεκόρ έσπασε η αθλήτρια Μελίνα Μαγκλάρα με την συμμετοχή της σε αγώνα Α’ Εθνικής κατηγορίας στο γυναικείο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, με την ομάδα της Αγίας Παρασκευής.

Η νεαρή αμυντικός αγωνίστηκε στο παιχνίδι ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ VS ΑΒΑΝΤΙΔΕΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ που διεξήχθη το Σάββατο 2 Απριλίου 2022, σε ηλικία μόλις 12 χρονών και 4 ημερών περνώντας στην ιστορία της Αγίας Παρασκευής αλλά, απ’ ότι φαίνεται, και του αθλήματος ως η νεαρότερη αθλήτρια που αγωνίστηκε στην Α’ Εθνική κατηγορία γυναικών.

Ο προπονητής της Αθηναϊκής ομάδας Γιάννης Γιαννόγλου έριξε στα «βαθιά» την νεαρή Μελίνα, δείχνοντας όχι μόνο την εμπιστοσύνη του στην αθλήτρια, αλλά και την σημασία της αξιοποίησης νέων παιδιών σε ένα άθλημα που γίνεται όλο και περισσότερο δημοφιλές και προσιτό μεταξύ των νέων κοριτσιών και των γυναικών, το οποίο αποτελούσε για πολλές δεκαετίες απόρθητο αντρικό φρούριο!

Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα βρίσκεται αρκετά πίσω στο γυναικείο ποδόσφαιρο, με άλλες ευρωπαϊκές χώρες να έχουν ήδη σβήσει την διαχωριστική γραμμή και την συνεπακόλουθη απόσταση που χωρίζει ακόμα στην Ελλάδα το γυναικείο από το αντρικό άθλημα.

Η νεαρή Μελίνα, παρά τις δυσκολίες προσαρμογής και αποδοχής που αντιμετώπισε σε νεαρότερη ηλικία, στο να μπορέσει δηλαδή να ενταχθεί ισότιμα σε ομάδα που αποτελείτο κυρίως από αγόρια έως την ηλικία των 11 ετών, και να προπονηθεί, δεν το έβαλε κάτω και με επιμονή και σκληρή καθημερινή προπόνηση μπόρεσε τελικά να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να συμμετέχει σε μια αμιγώς γυναικεία ομάδα!

Ξεκίνησε από την ομάδα ποδοσφαίρου Coerver, συνέχισε στον ομάδα Ολυμπιακός Γλυκών Νερών και τελικά εντάχθηκε στην γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα Α’ Εθνικής κατηγορίας, τον ΑΟ Αγίας Παρασκευής. Για όσους δεν γνωρίζουν, η εν λόγω ομάδα έχει σημαντική ιστορία, όντας μια από τις πρώτες ομάδες γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα (δραστηριοποιείται στο ποδόσφαιρο γυναικών από το 2008), ενώ το σωματείο έχει έτος ίδρυσης το 1931.

Συγχαρητήρια στην νεαρή Μελίνα. Είναι σίγουρο ότι όλοι της εύχονται να πετύχει πολλές συμμετοχές στην Α’ Εθνική κατηγορία με την Αγία Παρασκευή, να συνεχίσει να βάζει υψηλούς ποδοσφαιρικούς στόχους, να βελτιώνεται καθημερινά και σύντομα να την δούμε και στις Εθνικές ομάδες που είναι και το «κρυφό» της όνειρο! Προσδοκία όλων είναι οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι να προσφέρουν αυτό το σημαντικό αθλητικό διέξοδο στα κορίτσια και τις νεαρές κοπέλες της πατρίδας μας και το ποδόσφαιρο γυναικών να βρεθεί σύντομα στην θέση που του αξίζει, όπως συμβαίνει άλλωστε και στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες!