Ενισχύεται με δύο υπερσύγχρονα φορτηγά ο στόλος του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου

Ενισχύεται με δύο υπερσύγχρονα οχήματα μετά από συνεργασία του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Δύο νέα ολοκαίνουρια «ετοιμοπόλεμα» οχήματα – φορτηγά προστίθενται στον στόλο του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου, και μάλιστα σε μια ιδιαιτέρως καθοριστική στιγμή, ενισχύοντας την προσπάθεια στην κατεύθυνση της θωράκισης και προστασίας των πολιτών ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Διαφήμιση

Μετά από πρωτοβουλία της Διοίκησης και προσωπικά του Δημάρχου κ. Ευάγγελου Μπουρνούς σε αγαστή συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΣΣ) ο οποίος είναι ο δωρητής και την εταιρεία Εμπορίας ERGOTRACK του Ομίλου «ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ» ευοδώθηκαν οι χρονοβόρες διαδικασίες που είχαν ξεκινήσει από το 2019. Έτσι τα εν λόγω οχήματα, τα οποία θα συμβάλουν κυρίως στην Πολιτική Προστασία αλλά θα χρησιμοποιηθούν και σε άλλους τομείς της καθημερινότητας των πολιτών, παρουσιάστηκαν επίσημα στον εργοστασιακό χώρο του Ομίλου στη Μάνδρα Αττικής.

Η τελική έγκριση των προδιαγραφών έγιναν μετά από την αξιολόγηση του Δήμου. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρξαν ενδελεχείς συζητήσεις της Διοίκησης με τις αρμόδιες υπηρεσίες κατά τις οποίες εξετάστηκαν οι ανάγκες και καθορίστηκαν οι προδιαγραφές των οχημάτων οι οποίες στη συνέχεια σε συνεννόηση με το ΕΣΣ και την ERGOTRACK, ενσωματώθηκαν στα οχήματα.

Η άφιξη των δύο νέων ολοκαίνουριων οχημάτων στα αμαξοστάσια του Δήμου αναμένεται εντός του επομένου διμήνου, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασίες έκδοσης των αδειών κυκλοφορίας.

Ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου κ. Ευάγγελος Μπουρνούς ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνη Αυγερινό επισημαίνοντας ότι η ενίσχυση του στόλου των οχημάτων θα συμβάλει στην αντιπυρική προστασία και θωράκιση ενώ από την πλευρά του ο κ.Αυγερινός τόνισε ότι θα «συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα και να βοηθάμε όσο το επιτρέπουν οι δυνάμεις μας».

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΊΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ

«Παραλάβαμε δύο νέα οχήματα εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας τα οποία θα ενισχύσουν τον στόλο μας στο πλαίσιο μια συνεχούς προσπάθειας να βελτιώσουμε την Πολιτική Προστασία σε Ραφήνα και Πικέρμι, διαδικασία που έχουμε ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια αξιοποιώντας ψηφιακές τεχνολογίες και σύγχρονα συστήματα αντιπυρικής προστασίας.

Σε αυτήν την προσπάθεια συνελετελσε η σημαντική δωρεά του ΕΣΣ η οποία μας δίνει μεγαλύτερη επιχειρησιακή ικανότητα να συνδράμουμε τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Ευχαριστώ από καρδιάς προσωπικά τον πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνη Αυγερινό για τη συνεργασία έως την επίτευξη του στόχου και δεσμεύομαι προσωπικά ότι η ευγενική και πολύτιμη δωρεά του θα συμβάλλει καθοριστικά στην προστασία όλων των πολιτών.»

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει την υποχρέωση να ανταποκρίνεται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις κρίσιμες και επιτακτικές ανάγκες της ελληνικής πολιτείας όχι μόνο βεβαίως και κυρίως λόγω φυσικών καταστροφών αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση χρειαστεί να ανταποκριθούμε όπως με το φοβερό το συγκλονιστικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Επανερχόμενος στο θέμα των φυσικών καταστροφών, από τη μεγάλη και φοβερή πυρκαγιά στο Μάτι το 2028 είχαμε υποσχεθεί ότι τουλάχιστον στους Δήμους που πραγματικά είχαν πληγεί κατά το χειρότερο τρόπο να μπορέσουμε ως Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός κάτι να προσφέρουμε, κάτι που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Αυτές λοιπόν οι δύο μονάδες που σήμερα δωρίζουμε τόσο της υδροφόρας όσο και του γερανοφόρου – κοπτικού μηχανήματος πιστεύουμε ότι πραγματικά θα βοηθήσουν τον Δήμο ο οποίος έχει τεράστιες υποχρεώσεις, να ανταποκριθεί εάν και οποτεδήποτε παραστεί ανάγκη που απευχόμαστε.

Όμως θεωρώ ότι αυτές οι δύο μονάδες θα είναι απαραίτητο εργαλείο στο να μπορέσει να επιτελέσει το καθήκον του κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα και να βοηθάμε όσο το επιτρέπουν οι δυνάμεις μας.»

ΥΔΡΟΦΟΡΑ 10.000 ΛΙΤΡΩΝ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Το όχημα είναι καινούριο και αμεταχείριστο διαθέτει όλα τα συστήματα/ μηχανισμούς/διατάξεις που προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή Οδηγία (ΟΕ), διασφαλίζοντας κατά τον τρόπο αυτό την εντελώς ασφαλή εκτέλεση όλων των εργασιών/χειρισμών του οχήματος από τους εργάτες του Δήμου και από τους τεχνικούς συντήρησης και επισκευών.

Αποτελείται από πλαίσιο κατάλληλο για την κατασκευή υδροφόρας. Οι διαστάσεις γενικά του οχήματος, τα κατά άξονα βάρη, η κατανομή φορτίων, οι πρόβολοι και τα υπόλοιπα κατασκευαστικά στοιχεία του, θα ικανοποιούν τις ισχύουσες διατάξεις του ισχύοντος Κ.Ο.Κ. καθώς και τις ισχύουσες ευρωπαϊκές οδηγίες για την έκδοση της αδείας κυκλοφορίας στην Ελλάδα. Το όχημα διαθέτει και υπερκατασκευή δεξαμενής νερού χωρητικότητας περίπου 10.000 λίτρων νερού.

Φέρει επίσης ισχυρό σύστημα ανάρτησης στον εμπρόσθιο και οπίσθιο άξονα, για να αντεπεξέρχεται των δυσκολιών που συναντά το όχημα. Οι πλευρικές μπάρες προστασίας θα είναι αποσπώμενες για την εύκολη συντήρηση του αυτοκινήτου. Το όχημα θα φέρει άγκιστρο (πείρο) έλξεως εμπρός. Φέρει επίσης δεξαμενή καυσίμου αλουμινίου χωρητικότητας 350 λίτρων και δεξαμενή AdBlue χωρητικότητας 55 λίτρων.

– Άγκιστρο (πείρο) έλξεως εμπρός (για την ρυμούλκηση του οχήματος)
– Ανεμοθώρακας από κρύσταλλο ασφαλείας η διαφάνεια του οποίου είναι άριστη και δεν προκαλεί παραμόρφωση των αντικειμένων προς οποιαδήποτε διεύθυνση. Παρέχει την μέγιστη δυνατή ορατότητα για ασφαλή οδήγηση.
– Κρύσταλλα ασφαλείας σ όλα τα παράθυρα εκ των οποίων τα πλευρικά των δύο θυρών ανοίγουν με ηλεκτρικό μηχανισμό.
– Δύο υαλοκαθαριστήρες με ηλεκτρικό σύστημα πλύσεως (πίδακες νερού) για τον καθαρισμό του ανεμοθώρακα.
– Προβολάκια ομίχλης εμπρός.
– Φωτισμός Ηome Safe.
– Φώτα τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία σύμφωνα με τον ΚΟΚ (φώτα, προβολείς, ανακλαστήρες, καθρέπτες, ηχητικές συσκευές κ.λ.π.) για την ασφαλή οδήγηση του αυτοκινήτου
– Περιστρεφόμενο φάρο στην οροφή του οχήματος.
– Αλεξήλια οδηγού συνοδηγού (ρυθμιζόμενα).
– Ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού με αερανάρτηση, άνετο, ανατομικό και ρυθμιζόμενο κατά μήκος, ύψος και κλίση πλάτης, ζώνη ασφαλείας τριών σημείων και οσφυϊκή υποστήριξη.
– Ενιαίο (μονοκόμματο) κάθισμα για δύο (2) θέσεις συνοδηγών, άνετο, ανατομικό με ζώνες ασφαλείας για την κάθε θέση.
– Τιμόνι ρυθμιζόμενο σε κλίση και ύψος.
– Πληθώρα αποθηκευτικών χώρων

– Σύστημα εξαερισμού και θέρμανσης, με δυνατότητα εισαγωγής μέσα στο θαλαμίσκο φρέσκου αέρα.
– Κατάλληλη θερμομόνωση.
– Εσωτερικός φωτισμός με διακόπτες ON/OFF που περιλαμβάνει σταθερό φως, φωτισμό στις πόρτες
– οδηγού και συνοδηγού.
– Ψηφιακός Ταχογράφος ΕE.
– Περιοριστής ταχύτητας στα 90km/h.
– Ηλεκτρικά παράθυρα.
– Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι, εργονομικοί, διπλοί και θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες.
– Cruise control
– Σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας (Lane Departure Warning System)
– Ωρομετρητή λειτουργία
– Αναμονή 12V (ρευματοδότης) με ασφάλεια 10 Α για την ετροφοδοσία συσκευών ενδοεπικοινωνίας.
– Σύστημα V.H.F. συμβατό με το υπάρχον σύστημα επικοινωνίας του Δήμου.
– Air-condition (εργοστασιακό).
– Ράδιο/MP3 με ηχεία
– Κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειριστήριο
– Εργονομικός πίνακας ελέγχου που περιλαμβάνει τα εξής όργανα:
– Ταχυγράφος με μετρητές συνολικής απόστασης και απόστασης ταξιδίου
– Στροφόμετρο
– Δείκτη πιέσεως αέρα
– Δείκτης στάθμης καυσίμου
– Δείκτης στάθμης AdBlue
– Δείκτης θερμοκρασίας ψυκτικού
– Ενδεικτικές λυχνίες χαμηλής στάθμης καυσίμου, χειρόφρενου, σφάλματος ταχογράφου

ΦΟΡΤΗΓΟ ΓΕΡΑΝΟΦΟΡΟ ΟΧΗΜΑ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ (ΠΙΝΑΚΕΣ1,2)

Πρόκειται για ένα καινούριο και αμεταχείριστο φορτηγό όχημα με υδραυλικό γερανό και ανατροπή 19 τόνων επί φορτηγού πλαισίου FORD TRUCKS 1833DC τελευταίου τύπου και κατασκευής από τα πλέον εξελιγμένα τεχνολογικά μοντέλα, με τοποθετημένη και σε πλήρη λειτουργία ανατρεπόμενη κιβωτάμαξα με υδραυλικό γερανό και αρπάγη.

Το όχημα είναι κατάλληλα για μεταφορά ογκωδών αντικειμένων, μπαζών, χωμάτων κ.λ.π. με γερανό και αρπάγη.

Το πλαίσιο είναι διαξονικό (4×2) μικτού φορτίου 19tn, απόλυτα καινούργιο, από τα τελευταία μοντέλα της αντίστοιχης σειράς, τελείως προωθημένης οδήγησης με το τιμόνι υδραυλικό, που βρίσκεται στο αριστερό μέρος και διαθέτει έγκριση τύπου του αρμόδιου Υπουργείου.

– Immobilizer κινητήρα
– Σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill Launch Assist)
– Σύστημα AEBS (έκτακτης πέδησης)
– Σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας (Lane Departure Warning System)
– Τεχνικά εγχειρίδια λειτουργίας, συντήρησης και επισκευής για το φορτηγό- πλαίσιο (ηλεκτρονική μορφή).
– Κατάλογο ανταλλακτικών (με κωδικούς κατασκευαστή) για το φορτηγό- πλαίσιο (ηλεκτρονική μορφή).
– Πρόγραμμα προληπτικής συντήρησης για το φορτηγό-πλαίσιο (service check- list)
– Ευρωπαϊκή Έγκριση Τύπου του φορτηγού-πλαισίου
– Όλα τα εξαρτήματα του φορτηγού-πλαισίου είναι γνήσια των εργοστασίων κατασκευής.
– Έξυπνος ψηφιακός Ταχογράφος (smart tacho) σύμφωνα με την Νομοθεσία.
– Ένα πλήρη εφεδρικό τροχό (ζάντα και ελαστικό), όμοιος με τους βασικά συμπεριλαμβανόμενους τοποθετημένος σε ασφαλές μέρος του αυτοκινήτου.
– Πυροσβεστήρα, τρίγωνο βλαβών, φαρμακείο, σύμφωνα με τον ΚΟΚ.
– Προσθαφαιρούμενα πλενόμενα ταπέτα (πλαστικά πατάκια οδηγού- συνοδηγού)

Σετ συνήθων εργαλείων για τις μικροβλάβες και συντήρησή του (γρύλος ανύψωσης του οχήματος, μοχλός για την ανάκλιση της καμπίνας, μπουλονόκλειδο για τους τροχούς, σετ εργαλείων (γαλλικό κλειδί 8 τεμ. & κατσαβίδι ίσιο, κατσαβίδισταυρωτό, πένσα), πείρος και άγκιστρο εμπρός για την ρυμούλκηση του οχήματος και εργαλειοθήκη.

Το όχημα φέρει πλήρη ηλεκτρική εγκατάσταση φωτισμού σύμφωνα με τον ισχύοντα Κ.Ο.Κ., θα είναι εφοδιασμένο με τους προβλεπόμενους καθρέπτες και φωτιστικά ηχητικά σήματα ως και ηχητικό σύστημα επικοινωνίας των εργατών με τον οδηγό.

ΠΙΝΑΚΑΣ 1:

ΠΙΝΑΚΑΣ 2: