Επεκτάθηκε και στη Λακωνία το myEFKAlive

Ποιες περιοχές εξυπηρετεί και ποιες οι διευκολύνσεις

 

Διαφήμιση

Στη γεωγραφική επέκταση του myEFKAlive και στο νομό Λακωνίας προχώρησαν τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ειδικότερα, η δυνατότητα εξυπηρέτησης του πολίτη από υπάλληλο του e-ΕΦΚΑ μέσω βίντεοκλήσης επεκτείνεται, με την ένταξη στο σύστημα των περιοχών της Σπάρτης, του Γυθείου, της Νεάπολης και των Μολάων.

Μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας, δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες και ιδιαίτερα στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, καθώς και στα άτομα με αναπηρία, να εξυπηρετούνται από το σπίτι ή το γραφείο τους, χωρίς να υπάρχει η ανάγκη να μετακινηθούν σε κάποιο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ.

Οι ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχονται μέσω της πλατφόρμας και διευκολύνουν σημαντικά τις συναλλαγές των πολιτών με την υπηρεσία, ανέρχονται σε δεκαέξι συνολικά και αναλυτικά είναι οι ακόλουθες: επίδομα ασθενείας, επίδομα μητρότητας, ηλεκτρονική αίτηση εξόδων κηδείας (συνταξιούχων και μισθωτών τ. ΙΚΑ), βεβαίωση ασφάλισης (χρόνου ασφάλισης – προϋπηρεσία),
αλλαγή στοιχείων Μητρώου, ασφαλιστική ικανότητα, παραλαβή απόφασης ΚΕΠΑ, απογραφή ασφαλισμένου, έκδοση Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης, βεβαίωση απογραφής, αίτηση μηνιαίου ενημερωτικού σημειώματος σύνταξης, παρακολούθηση πορείας αίτησης συνταξιοδότησης, βεβαίωση εγγραφής για μη μισθωτούς, βεβαίωση χρόνου ασφάλισης για μη μισθωτούς και διεκπεραίωση αιτήματος για χρόνο ασφάλισης σε περίπτωση απώλειας ενσήμων (για ασφαλισμένους τ. ΙΚΑ).

Η πρόσβαση στην υπηρεσία είναι εύκολη και απλή και γίνεται είτε μέσω της ιστοσελίδας του ΕΦΚΑ (efka.gov.gr), είτε της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr). Ο πολίτης εισέρχεται στην υπηρεσία με την χρήση των προσωπικών κωδικών Taxisnet και μπορεί να κλείνει το ραντεβού του σε ημέρα και ώρα που τον εξυπηρετεί, από τον υπολογιστή του σπιτιού ή του γραφείου του ή ακόμα και από το κινητό του. Την ημέρα του ραντεβού, ο ενδιαφερόμενος συνδέεται μέσω βιντεοκλήσης με έναν υπάλληλο του ΕΦΚΑ προκειμένου να υποβάλει αιτήσεις για πιστοποιητικά, επιδόματα ή για να ενημερωθεί για ένα συνταξιοδοτικό ή ασφαλιστικό του ζήτημα.

 

πηγή : lakonikos.gr