Επιδίωξη κατασκευής υδατοδρομίων στην ανατολική Πελοπόννησο

Το θέμα της ανάπτυξης υδατοδρομίων στην χώρα μας αποτέλεσε το αντικείμενο ευρείας τηλεδιάσκεψης που είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας -όπως και οι ομόλογοί του από την υπόλοιπη Ελλάδα- την Τρίτη 19/7 με τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο και τον γενικό γραμματέα Συντονισμού της Κυβέρνησης Θανάση Κοντογεώργη.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας εξέφρασε ικανοποίηση για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει την αδειοδότηση των υδάτινων πεδίων, η αρμοδιότητα της οποίας -όπως γνωστοποιήθηκε στη συνάντηση- μεταφέρεται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενώ συντονιστικό ρόλο θα έχει το γραφείο του πρωθυπουργού.

Διαφήμιση

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο θέμα της λίμνης Τάκα, όπου το ιδιοκτησιακό καθεστώς και οι αρμοδιότητες είναι περίπλοκες, ζητώντας να επιληφθεί το γραφείο του πρωθυπουργού για να απεμπλακεί η υπόθεση αυτή. Σημειώνεται πως για την  αναβάθμιση της παραπάνω περιοχής η Περιφέρεια έχει διαθέσει σημαντικές πιστώσεις επιδιώκει και την δημιουργία υδατοδρομίου.

Αναφορικά με τον γενικότερο σχεδιασμό της Περιφέρειας ως προς τα υδατοδρόμια, ο Π. Νίκας σημείωσε ότι πέρα από την Πύλο και την Καλαμάτα -για τις οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες- επιδίωξη είναι να δημιουργηθούν τέτοιες υποδομές και στην ανατολική Πελοπόννησο ως το Λουτράκι. Πρόσθεσε δε ότι η Περιφέρεια είναι πρόθυμη να αναλάβει το κόστος των σχετικών φακέλων και ενδεχομένως ορισμένων απαιτούμενων υποδομών.

πηγή : lakonikos.gr