Επιδότηση βενζίνης και πετρελαίου: «Όσοι δεν μπορούν να έχουν fuel pass στο κινητό τους, να πάρουν το smartphone συγγενή»

Διευκρινίσεις και απορίες για την επιδότηση καυσίμων και κλήθηκε να δώσει ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στην περίπτωση της άυλης κάρτας για την επιδότηση καυσίμων. Όπως είπε έχουν δημιουργηθεί προβλήματα, καθώς πολλοί δήλωσαν κινητό χωρίς να είναι smartphone ή χωρίς να υποστηρίζει την τεχνολογία nfc.

Διαφήμιση

Σημειώνεται πως πολλοί κάτοχοι smartphones έσπευσαν να κάνουν την άυλη κάρτα, ωστόσο στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι δεν διέθεταν την τεχνολογία nfc με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν τις συναλλαγές στα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Πρότεινε σε όσους έχουν δηλώσει smartphone και στην πραγματικότητα δεν έχουν ή δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν, να δανειστούν το κινητό συγγενικού προσώπου που υπάρχει εμπιστοσύνη. Ο κ. Αναγνωστόπουλος έσπευσε να επισημάνει ότι δεν πρόκειται για επίσημη σύσταση, αλλά οι ίδιοι ψάχνουν να βρουν τρόπους να βοηθήσουν τους πολίτες.

Ο γ.γ. τόνισε ότι έχουν υποβληθεί 1,5 εκ. αιτήσεις και σήμερα θα πιστωθεί το ποσό σε 900.000 δικαιούχους. Ο χρόνος που απαιτείται για την πίστωση της επιδότησης μετά την έγκριση της αίτησης είναι 2 εργάσιμες ημέρες.