Έργα οδικής ασφάλειας στη σύσκεψη Νίκα με αντιπεριφερειάρχες

Σε τηλεδιάσκεψη με τους πέντε χωρικούς αντιπεριφερειάρχες προήδρευσε τη Δευτέρα (29/8) ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στη σύσκεψη, με τη συμμετοχή και των διευθυντών Τεχνικών Έργων των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων, συζητήθηκε η επικείμενη δημοπράτηση των έργων οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για τα οποία έχει εγκριθεί πίστωση 71.000.000 ευρώ.

Διαφήμιση

Πρόσφατα, εστάλη στην Περιφέρεια και η σχετική μελέτη από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, στην οποία διαπιστώθηκε ότι ορισμένα από τα προτεινόμενα έργα έχουν ήδη υλοποιηθεί από την Περιφέρεια και ως εκ τούτου χρειάζεται να προκριθούν παρεμβάσεις σε άλλα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου, χρειάζεται επομένως μια σχετική επικαιροποίησή της.

Σημειώνεται ότι για το εν λόγω έργο θα γίνει μία δημοπράτηση κεντρικά, η οποία θα αφορά και στους πέντε νομούς.

«Ξηλώνονται» διαφημιστικές πινακίδες
Στην ίδια σύσκεψη, εξάλλου, συζητήθηκε επίσης η καθαίρεση όλων των διαφημιστικών πινακίδων που είναι αναρτημένες εκατέρωθεν των οδικών αξόνων στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως προβλέπει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

 

πηγή : lakonikos.gr