Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου στις 14 & 21 Mαρτίου

Μία ακόμη εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου την Τρίτη 14 Μαρτίου  στο ΚΑΠΗ Μοσχάτου (Ιωάννη Χαλκίδη 21) και την Τρίτη 21 Μαρτίου   στο π. Δημαρχείο Ταύρου (Πειραιώς 213 & Επταλόφου- 1ος όροφος αίθ. Δ.Σ.) από τις 9.30-13.30.

Το Aίμα αποτελεί ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας. Στις  μέρες μας, και μετά την πανδημία COVID-19, τα αποθέματα αίματος είναι σε οριακά επίπεδα και οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες, αφού η ζωή χιλιάδων συμπολιτών μας εξαρτάται από τη λήψη αίματος.

Διαφήμιση

Η συστηματική υλοποίηση του προγράμματος αιμοδοσίας για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες του κοινωνικού τομέα του Δήμου μας. Κάθε χρόνο, στις τρεις χρονικές περιόδους που πραγματοποιείται  η αιμοδοσία, συγκεντρώνονται περισσότερες από 150 πολύτιμες φιάλες αίματος για τις ανάγκες  ζωής των συμπολιτών μας.

Η υλοποίηση της σημαντικής αυτής δράσης στο Δήμο μας διενεργείται σε συνεργασία με το εξειδικευμένο προσωπικό του Νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ».

Τονίζουμε ότι για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας λαμβάνονται  όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών και συγκεκριμένα:

  • Τήρηση του πρωτοκόλλου για τον απαραίτητο εξοπλισμό ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό) για το προσωπικό και τους εθελοντές αιμοδότες που θα συμμετάσχουν
  • Απολύμανση στις καρέκλες αιμοδοσίας
  • Τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των καρεκλών αιμοδοσίας
  • Αιμοδοσία με ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού

Οι αιμοδότες μπορούν να κλείνουν ραντεβού στο τηλ. 2104832482 (Για το Μοσχάτο) και 2103426414 (Για τον Ταύρο) καθημερινά (9:00-14:00).

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου με δήλωσή του απευθύνει πρόσκληση για συμμετοχή στην αιμοδοσία:

«Η εθελοντική αιμοδοσία συνιστά μία πηγαία πράξη προσφοράς και ευθύνης, μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης και ειδικότερα αυτή την περίοδο  που οι ανάγκες είναι αυξημένες λόγω της πανδημίας. Προσφέροντας αίμα μπορεί να σώζουμε τη ζωή του συνανθρώπου μας.

Η εθελοντική και συστηματική προσφορά αίματος στις τράπεζες αιμοδοσίας αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Σας καλώ και σας παρακαλώ να συμμετάσχετε σε  μία  σημαντική πράξη ανθρωπισμού και συνεισφοράς στο κοινωνικό σύνολο.  Η αξία της αιμοδοσίας αποτελεί κορυφαία μορφή ανθρωπιάς που δεν έχει προσωπικό όφελος αλλά υψηλή κοινωνική ευθύνη γιατί το αίμα αυτού που το δίνει μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου.

Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη της Δημοτικής Τράπεζας αίματος

Εύχομαι υγεία σε εσάς και στους δικούς σας ανθρώπους».