Έβρος: «Βροχή» συλλήψεων διακινητών μεταναστών

Μάλιστα, σε μία από τις περιπτώσεις προκλήθηκε και τροχαίο ατύχημα, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος.

Συγκεκριμένα, το τροχαίο ατύχημα έγινε χθες στην περιοχή του οικισμού Λουτρών Έβρου, όταν διακινητής που προσπαθούσε να διαφύγει από τον αστυνομικό έλεγχο, πάτησε γκάζι με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο που οδηγούσε -για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή- να ξεφύγει από την πορεία του.

Διαφήμιση

Το αυτοκίνητο έπεσε τελικά σε θάμνους προκαλώντας πυρκαγιά, χωρίς ωστόσο να υπάρξει τραυματισμός του οδηγού και των επτά μεταναστών τους οποίους μετέφερε παράνομα στη χώρα.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, διακινητής συνελήφθη κοντά στον οικισμό Δορίσκου του Δήμου Αλεξανδρούπολης για μεταφορά τεσσάρων μεταναστών που μπήκαν στη χώρα παράνομα. Ο συλληφθείς δεν συμμορφώθηκε σε σήμα των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του, ενώ μετά την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου, το οποίο είχε πλαστές πινακίδες, προσπάθησε να ξεφύγει πεζός αλλά δεν τα κατάφερε.

Σήμερα το πρωί ακόμη δύο διακινητές διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με φουσκωτή βάρκα επιχείρησαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα έξι μετανάστες οι οποίοι δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα. Οι δύο δράστες, ο ένας εκ των οποίων αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του, εντοπίστηκαν στην παρέβρια περιοχή του Διδυμοτείχου Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Κατασχέθηκαν το όχημα, η βάρκα, κινητά τηλέφωνα κι ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας.