Φωτιά στον Έβρο: Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στο δάσος της Δαδιάς

Στις φλόγες εξακολουθεί να βρίσκεται το δάσος της Δαδιάς στον Έβρο και καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά που καίει για τρίτη μέρα στην περιοχή.

Η κατάσταση είναι δύσκολη, οι αναζωπυρώσεις συνεχείς, ενώ  με το πρώτο φως της ημέρας υπάρχει βοήθεια και από τα εναέρια μέσα. Θα αρχίσουν να επιχειρούν αρχικά με δύο αεροσκάφη Πετζετέλ, δύο Air Tractor, ένα ελικόπτερο Mi8 και δύο Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού. Θα ακολουθήσουν τρία ελικόπτερα Erickson, δύο Καναντέρ και ένα ΑΒ214.Τα εναέρια θα συμπληρωθούν με ένα Erickson και ένα ΑΒ214 με ΕΜΟΔΕ από Ελευσίνα.

Διαφήμιση

Όπως τονίζουν άνδρες της πυροσβεστικής στο ThessToday.gr χρειάζεται άμεση εμπλοκή των υλοτόμων της Δαδιάς ώστε να σταματήσουν την εξάπλωση μέσα στο δάσος, καθώς η πυρκαγιά πλέον βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Υπενθυμίζεται πως συνολικά σαν πρώτη εκτίμηση μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, 7.000-8.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη από την καταστροφική πυρκαγιά.

Από τη φωτιά αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στην Αλεξανδρούπολη. Σε χειρότερη φυσικά κατάσταση βρίσκονται όλοι οι οικισμοί του δήμου Σουφλίου. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ η έκθεση στον καπνό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό των ματιών και του αναπνευστικού συστήματος, καθώς και επιδείνωση τυχόν αναπνευστικών και καρδιολογικών νοσημάτων.