«Φωτιά» το Πασχαλινό τραπέζι – Στο 20% φτάνουν οι ανατιμήσεις

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν οι καταναλωτές για το Πασχαλινό τραπέζι με τις τιμές να έχουν πάρει «φωτιά».

Η ακρίβεια δεν έχει προηγούμενο ειδικά στο κρέας που φτάνει και το 20% σε σχέση με πέρσι, κάτι το οποίο υποχρεώνει σε έρευνα για την πιο συμφέρουσα τιμή, ενώ δεδομένη θεωρείται η αγορά φέτος μικρότερων ποσοτήτων.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών αγαθών, μόλις 1 στα 4 νοικοκυριά θα αγοράσει ολόκληρο αμνοερίφιο με την πλειονότητα να αρκείται σε μικρότερη ποσότητα.

O αντιπρόεδρος των κρεοπωλών της Βαρβακείου αγοράς, Γιώργος Ευριπιώτης, δήλωσε πως: «10 ευρώ το κιλό τα κατσίκια και τα αρνιά και προσπαθούμε να τις κρατήσουμε εκεί σε σχέση με πέρυσι 15 – 20% πιο ακριβά».

Στον ήδη εκτοξευμένο οικονομικό προϋπολογισμό, φωτιά παίρνουν και τα κάρβουνα που θα πωλούνται κατά 20% ακριβότερα.

«Η τιμή της συσκευασίας είναι το πεντάκιλο 6,50 ευρώ τα 10 κιλά 12 ευρώ», αναφέρει ο Βασίλειος Τσεγάς, έμπορος και εισαγωγέας κάρβουνου.

Αυξημένες είναι και οι τιμές σε λαχανικά, οπωροκηπευτικά και φρούτα, αρκετά πιο ακριβές από πέρυσι κατά μισό ευρώ τα περισσότερα.

Οσον αφορά στα μανάβικα οι ντομάτες πωλούνται από 1.30 -2.00 ευρώ, το μαρούλι στα 70 λεπτά και φρέσκο κρεμμυδάκι 60 λεπτά.

Οι τιμές στα οπωροκηπευτικά προς το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας δεν θα αυξηθούν όπως λένε οι παραγωγοί αντίθετα μπορεί και να μειωθούν.