Fuel Pass: Πάνω από 5.600 οι πληρωμές – Πολίτες προσπάθησαν να τραβήξουν τα λεφτά για… στοίχημα

Προχωρούν οι πληρωμές του fuel pass για το επίδομα βενζίνης και πετρελαίου, με 5612 να έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, αλλά και με αναφορές για προβλήματα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την κυβέρνηση, μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου είχαν γίνει οι πρώτες 5612 επιτυχημένες πληρωμές, ενώ ήδη από την Πέμπτη είχαν πιστωθεί 7 εκατομμύρια ευρώ σε πολίτες που είχαν ζητήσει την καταβολή του ποσού σε τραπεζικους λογαριασμούς και όχι ψηφιακή κάρτα.

Διαφήμιση

Πήγαν να πληρώσουν… στοίχημα

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως παρότι το Fuel Pass δουλευει μονο σε pos πρατηρίων καυσίμων, αρκετοί πολίτες δοκιμάζουν να πληρώμουν άλλες υπηρεσίες.

Πιο συγκεκριμένα μέχρι το μεσημέρι του Σάββατου υπήρχαν 73 αποτυχημένες προσπάθειες πληρωμής υπηρεσίων στοιχημάτων (online) και 70 επίσης αποτυχημένες προσπάθειες αγοράς ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Στο πεδίο των αιτήσεων, από το Σαββατο η πλατφόρμα υποδέχεται αιτησεις από όλα πλέον τα ΑΦΜ (Ανεξαρτήτως λήγοντα αριθμού) και πλέον πάνω από 1 εκατομμύριο αιτησεις εχουν γίνει δεκτές, ενώ 123.000 περίπου αναμένουν την οριστική υποβολή τους από τους αιτούντες.

Υπενθυμίζεται πως οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν την είσπραξη της επιδότησης καυσίμου σε τραπεζικό λογαριασμό ή την δημιουργία άυλης ψηφιακής κάρτας (στην οποία θα τους πιστωθούν επιπλέον 5 ευρώ) η οποία χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε πρατήρια καυσίμων.

Όπως υπογραμμίζεται από την κυβέρνηση, και στο vouchers.gov.gr, για την χρήση της κάρτας προϋπόθεση είναι η χρήση smartphone που υποστηρίζει την τεχνολογία NFC, οπως ακριβώς εγινε και στην πρωτοβουλία freedompass το καλοκαίρι του 2021.

Αναφορές για προβλήματα

Ωστόσο δε λείπουν και οι αναφορές για προβλήματα. Αναγνώστες του newsit.gr αναφέρουν πως αρκετοί δε γνώριζαν πως για την κάρτα χρειάζεται το κινητό τους να έχει NFC, κι έτσι τώρα δεν ξέρουν τι να κάνουν, αφού δε μπορούν να γυρίσουν πίσω τη διαδικασία και να επιλέξουν τραπεζική κατάθεση.

Επίσης υπάρχουν αναφορές για καθυστέρηση της έγκρισης μέσω viva wallet, ενώ υπάρχουν καταγγελίες πως δεν μπορούν να «πιάσουν» γραμμή όταν παίρνουν τηλέφωνο για να βρουν λύση.