Γεωργιάδης: Έρχονται πρόστιμα σε πρατήρια καυσίμων

Για την ακρίβεια και την αύξηση του κόστους ζωής μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στις κινήσεις της κυβέρνησης για την ανακούφιση των πολιτών.

Διαφήμιση

«Η ακρίβεια είναι πάρα πολύ μεγάλη», παραδέχτηκε ο κ. Γεωργιάδης, τονίζοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση έχει πάρει μέτρα, όπως η αύξηση του βασικού μισθού.

Επίσης ανέφερε πως αυτή η αύξηση είναι είναι ουσιαστική καθώς είναι ένας επιπλέον μισθόν τον χρόνο για τον εργαζόμενο που αμειβεται με τον κατώτατο μισθό. Αποτελεί ένα μέτρο, όπως σημείωσε, για να ανακουφιστούν οι πολίτες από τις επιπτώσεις της ακρίβειας, όπως και η μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Ακόμη ο κ.Γεωργιάδης τόνισε πως γίνονται πολλοί έλεγχοι στην αγορά, τα πρόστιμα είναι πολλά και αποκάλυψε πως την επόμενη εβδομάδα έρχεται μια σειρά από πρόστιμα και σε πρατήρια υγρών καυσίμων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε πως έχει δώσει εντολή στην ΔΙΜΕΑ προκειμένου να ελεγχθούν οι τιμές καυσίμων στα νησιά, όπου είναι πάρα πολύ αυξημένες, ενώ είναι στις προθέσεις του να επισκεφθεί νησία με αυξημένες τιμές στα καύσιμα ώστε να μην μιλήσει με τους πρατηριούχους και να του εξηγήσουν για ποιον λόγο είναι τόσο αυξημένη η τιμή εκεί.

«Οι κινήσεις που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση πρέπει να είναι λελογισμένες», υπογράμμισε τέλος ο κ. Γεωργιάδης.