Γέρακας: Τι κρύβεται πίσω από την εκτέλεση του 38χρονου επιχειρηματία

Επιχειρηματίας με μεγάλη δράση στο χώρο των υγρών καυσίμων ήταν ο 38χρονος που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ το πρωί του Σαββάτου (18.06.2022), έξω από βενζινάδικο ιδιοκτησίας του, στο Γέρακα.

Στην Αττική είχε στην κατοχή του 11 βενζινάδικα και ετοιμαζόταν μαζί με τον πατέρα του να προχωρήσει σε επένδυση δεκάδων εκατομμυρίων στο χώρο των υγρών καυσίμων. Επιπλέον, ο 38χρονος θα λειτουργούσε ως ενδιάμεσος μίας μεγάλης πετρελαϊκής εταιρίας που θα δραστηριοποιούταν στην Ελλάδα και γι’ αυτό το λόγο είχε συναντήσεις με μεγάλους οικονομικούς παράγοντες της χώρας μας.

Διαφήμιση

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, το θύμα είχε καταγγείλει στη ΓΑΔΑ απειλές από λαθρέμπορους καυσίμων το τελευταίο διάστημα, ενώ κυκλοφορούσε με τεθωρακισμένο όχημα, κάτι που γνώριζαν οι δράστες.

Ο ίδιος δεν διέθετε προσωπική ασφάλεια, ενώ- σύμφωνα με όσα δηλώνει το στενό του περιβάλλον- ο 38χρονος δεν είχε αναφέρει πως φοβόταν για τη ζωή του.

Η αναζήτηση των δολοφόνων του

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, οι Αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο εκτέλεση του 38χρονου επιχειρηματία να αποτελεί συνέχεια της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου τον Απρίλιο του 2022.

Για την διελεύκανση της εγκληματικής ενέργειας τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. συνεκτιμούν το γεγονός ότι το θύμα είχε κατηγορηθεί τον Δεκέμβριο του 2014 μαζί με άλλα 17 άτομα για την εκβίαση τουλάχιστον 24 καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας και τη δυτική Αττική, με αρχηγό της συμμορίας ένα ποινικό, που δολοφονήθηκε το 2018 στο Παλαιό Φάληρο. Τότε, είχε κληθεί να καταθέσει για την υπόθεση γυναίκα αστυνομικός, με την οποία το θύμα διατηρούσε προσωπικές επαφές.

«Η νύχτα σκότωσε το παιδί μου… Οι βρώμικοι αστυνομικοί ξέρουν»! Ξεσπά ο πατέρας του ιδιοκτήτη βενζινάδικου που εκτελέστηκε στο Γέρακα

Ακόμη, οι Αρχές συνεκτιμούν ότι τα δύο πρατήρια της αλυσίδας του 38χρονου είχαν γίνει στόχος εμπρηστικής επίθεσης το 2017 και το 2018. Τότε οι ιδιοκτήτες είχαν ερωτηθεί εάν είχαν να καταγγείλουν οτιδήποτε, ωστόσο δεν ανέφεραν κάτι.

Παράλληλα, τον Ιούλιο του 2015 σε μάντρα φορτηγών και πρατήριο καυσίμων στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, τα οποία άνηκαν στο θύμα και σε συγγενικό του πρόσωπο, είχε βρεθεί οπλοστάσιο με 10 χειροβομβίδες, ένα υποπολυβόλο, δύο πιστόλια και άλλο οπλισμό.

Τον Απρίλιο του 2022 σε ένα από τα πρατήρια του 38χρονου, είχε γίνει έλεγχος από την οικονομική αστυνομία και είχε διαπιστωθεί λαθρεμπόριο καυσίμων.

Το χρονικό του μαφιόζικου “χτυπήματος”

Οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι θανάτου στον ιδιοκτήτη του πρατηρίου βενζίνης στη λεωφόρο Μαραθώνος 90. Μόλις ο 38χρονος βγήκε από το θωρακισμένο αυτοκίνητό του, δύο από αυτούς βγήκαν από την πίσω πόρτα του άσπρου βαν κρατώντας καλάσνικοφ, ο ένας έριξε μια ριπή και ακολούθησε καταιγισμός πυροβολισμών. Στη συνέχεια, ο συνοδηγός κατέβηκε από το βαν και έλεγξε εάν ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου ήταν νεκρός, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο και οι δράστες έφυγαν.

Δευτερόλεπτα μετά την εκτέλεση, το λευκό βαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα κατεβαίνει τη λεωφόρο Μαραθώνος. Είναι μάλιστα τέτοια η ταχύτητα που έχει αναπτύξει, που ο υπάλληλος του ανθοπωλείου από το οποίο φαίνεται να περνά το όχημα, σαστίζει και προσπαθεί να καταλάβει τι έχει συμβεί.

Οι δράστες κάλυψαν μια απόσταση 2,1 χιλιομέτρων σε ελάχιστα λεπτά. Εγκατέλειψαν το λευκό βαν στην Παλλήνη, στη συμβολή των οδών Μάνου Κατράκη και Αγίου Αθανασίου. Εκεί προσπάθησαν να κάψουν ολοσχερώς το όχημα, επιβιβάστηκαν σε δύο μοτοσικλέτες που είχαν ήδη κρύψει στο σημείο και εξαφανίστηκαν.