Η δήλωση Ιμάμογλου για Τζιτζικώστα δεν άρεσε στους Τούρκους

Πώς σχολιάζει η τουρκική εφημερίδα Aksam δήλωση του Εκρέμ Ιμάμογλου για απαγόρευση εισόδου του Τζιτζικώστα στη Σμύρνη
Ενοχλημένοι οι Τούρκοι για τη δήλωση του Εκρέμ Ιμάμογλου, με αφορμή την απαγόρευση εισόδου του Απόστολου Τζιτζικώστα στη Σμύρνη. Όπως σχολίασε σχετικά ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, θα ενημερώσει για το συμβάν την κοινή γνώμη και τις βαλκανικές πόλεις.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Aksam με τίτλο «Ο Ιμάμογλου υπερασπίστηκε τον Έλληνα προβοκάτορα», αναφέρει: «Έλληνας περιφερειάρχης προκάλεσε το τεχνικό πρόβλημα κατά την είσοδό του στην Τουρκία και ο Εκρέμ Ιμάμογλου ήταν αυτός που τον υποστήριξε».

Διαφήμιση

«Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στην Ελλάδα, έφτασε στη Σμύρνη με πλοίο για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της Ευρωμεσογειακής Συνέλευσης Περιφερειών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ARLEM). Ο Τζιτζικώστας, του οποίου η ταυτότητα ελέγχθηκε μαζί με άλλων επιβατών κατά τις διαδικασίες του τελωνείου, κρατήθηκε για λίγο από τις τοπικές αρχές εξαιτίας τεχνικού προβλήματος που προέκυψε από την ομοιότητα του ονόματός του με ένα άτομο με περιορισμούς εισόδου» συνεχίζει η Aksam.

«Αφού λύθηκε το πρόβλημα της ομοιότητας του ονόματος, οι υπάλληλοι είπαν στον Τζιτζικώστα ότι μπορούσε να εισέλθει στη Σμύρνη. Ωστόσο, αν και το πρόβλημα λύθηκε μέσα σε 15-20 λεπτά, ο Τζιτζικώστας, που μετέτρεψε το περιστατικό… σε δράμα, είπε στις αρχές ότι παραιτήθηκε από το δικαίωμα εισόδου στην Τουρκία».

«Οι κατηγορίε περί «προβοκάτσιας» των ελληνικών ειδησεογραφικών ιστότοπων διαψεύστηκαν από την τουρκική πλευρά» λέει το δημοσίευμα.

«Κάνοντας δηλώσεις στην ελληνική τηλεόραση, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου είπε: «Κατάφερα να πάρω μια πολύ σύντομη ενημέρωση από τον φίλο μου Κώστα (Μπακογιάννη) για το περιστατικό που έλαβε χώρα σήμερα. Αφού μάθω τις λεπτομέρειες του περιστατικού, θα ενημερώσω αύριο τόσο το κοινό όσο και όλες τις βαλκανικές πόλεις» γράφει η εφημερίδα.