Η «Σίγουρη» Λακωνία

Κλιμάκιο της ΝΔ πραγματοποίησε επίσκεψη στη Λακωνία την Πέμπτη 23/6  με επικεφαλή τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλο Μαρινάκη, συνοδευόμενο από τον Γενικό Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μπρατάκο και τον Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη.

Στις Εθνικές Εκλογές του 2019, η ΝΔ στη Λακωνία άγγιξε το 50% κατοχυρώνοντας τις 2 από τις 3 έδρες που εκλέγει ο Νομός. Το παρελθόν είναι γνωστό, καθώς, είναι ένας Νομός που παραδοσιακά βρίσκεται σε βαθύ γαλάζιο.

Διαφήμιση

Ωστόσο, τα στελέχη της ΝΔ δεν θεώρησαν αναγκαίο την επίσκεψη στην Πρωτεύουσα, Σπάρτη. Απόφαση η οποία έχει σηκώσει έντονες αντιδράσεις και έχει προξενήσει τον έντονο προβληματισμό των τοπικών στελεχών. Εύλογα γεννιέται το ερώτημα πως γίνεται ένας νέος ηλικιακά άνθρωπος και νέος στη θέση του Γραμματέα της ΠΕ του κόμματος να μην θέλει να συνομιλήσει με τον πυρήνα του εκλογικού σώματος. Η Σπάρτη αποτελεί δεξαμενή γαλάζιων ψήφων και η συνέπεια των επισκέψεων από αντίστοιχα κλιμάκια είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο.

Είναι ξεκάθαρο πως στα εσωτερικά του Νομού επικρατεί ταραχή στην ιδέα απώλειας μίας εκ των δύο εδρών. Η παράταξη του Κυριάκου Βελόπουλου αποκτά συνεχώς όλο και περισσότερους ακροατές. Η συσπείρωση γύρω από το ΠΑΣΟΚ και την Νάγια Γρηγοράκου, κόρη του επί σειρά Βουλευτή Λακωνίας Λεωνίδα Γρηγοράκου, δείχνει άνοδο. Ο Βουλευτής Σταύρος Αραχωβίτης του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει να έχει εκ νέου έρεισμα, ιδίως στις νέες ηλικιακές ομάδες. Όλα τα παραπάνω δεν αξιολογήθηκαν με τον πρέπον τρόπο από τους οργανωτές της ΝΔ και άφησαν ερωτηματικά στους ψηφοφόρους της Σπάρτης.

Ενδεχομένως, να αποτελεί μια πόλη Κάστρο και να την έχουν σημειωμένη ήδη στα μπλοκάκια ως «Σίγουρη». Οι πολιτικοί αντίπαλοι το γνωρίζουν αυτό, αλλά τα Κάστρα είναι για να πέφτουν. Το μόνο σίγουρο, από πολιτικής ανάλυσης, είναι πως στις πιο αβέβαιες εκλογές της μεταπολίτευσης που θα διεξαχθούν με απλή αναλογική δεν γίνεται η ΝΔ να δείχνει επιδεικτικά αδιάφορη στο Νομό, στην Πόλη του 50%.