ΗΠΑ: Ισόβια στη γυναίκα που σκότωσε τα παιδιά της γιατί νόμιζε ότι είναι ζόμπι

Σε ισόβια καταδικάστηκε η «μητέρα της Ημέρας της Κρίσης», μία γυναίκα που δολοφόνησε τα δύο της παιδιά, καθώς πίστευε πως είχαν μετατραπεί σε ζόμπι.

Τον Ιούνιο του 2020, ο εντοπισμός των διαμελισμένων πτωμάτων του επτάχρονου Τζ.Τζ Βάλοου και της αδελφής του Tαιλί Ράιαν, ηλικίας 16 ετών, σε ένα χωράφι στο Αϊντάχο, είχε σοκάρει την τοπική κοινωνία.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι εισαγγελείς, η μητέρα των δύο παιδιών, η 50χρονη Λόρι Βάλοου, είχε αποκτήσει εμμονή με τον ερχομό μίας «Αποκάλυψης» και πίστευε ότι τα παιδιά – ζόμπι της θα έπρεπε να καταστραφούν, για να έχουν μία ελπίδα να πάνε στον παράδεισο. Σκόπευε επίσης να σκοτώσει την πρώην γυναίκα του συζύγου της.

Η ίδια πίστευε πως ήταν κάποιου είδους άγγελος, που εστάλη για να ξεκινήσει τη βιβλική Αποκάλυψη. Η Βάλοου καταδικάστηκε σε τρεις ποινές ισόβιας κάθειρξης, μία για καθεμία από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Η εξαφάνιση των δύο παιδιών της Βάλοου, τον Σεπτέμβριο του 2019, συγκλόνισε τις ΗΠΑ και πυροδότησε μια εκστρατεία αναζήτησης που διήρκεσε μήνες. Μόλις τον Ιούνιο του 2020 η αστυνομία βρήκε τα ακρωτηριασμένα λείψανα του Τζόσουα και της Τάιλι Ράιαν σε ένα ακίνητο στο αγροτικό Αϊντάχο, που ανήκε στον πέμπτο σύζυγο της Βάλοου, Τσαντ Ντέιμπελ, ο οποίος περιμένει τη δίκη για τις ίδιες κατηγορίες για φόνο.

Μετά από μια μακρά δίκη, η Βάλοου καταδικάστηκε για τις δολοφονίες τους τον Μάιο του τρέχοντος έτους, μαζί με τη συνωμοσία για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του συζύγου της, Τάμι. Η «μητέρα της Ημέρας της Κρίσης» εμφανίστηκε στο δικαστήριο της κομητείας Fremont στο St Anthony του Αΐντάχο σήμερα (1/8) για την καταδίκη.

Πριν από την καταδίκη της, απευθύνθηκε στο δικαστήριο υποστηρίζοντας ότι μια παραλίγο θανάσιμη εμπειρία της επέτρεψε να επικοινωνήσει με τον «κόσμο των πνευμάτων». Είπε στον δικαστή ότι ήξερε «με βεβαιότητα» ότι τα παιδιά της και η πρώην σύζυγος του άνδρα της ήταν ευτυχισμένοι στον παράδεισο. Είπε ότι έχουν επικοινωνήσει μαζί της και είναι ευτυχισμένοι μετά τον θάνατό τους.

Η Βάλοου αντιμετωπίζει επίσης δύο άλλες υποθέσεις στην Αριζόνα – μία με την κατηγορία ότι συνωμότησε με τον αδερφό της για να σκοτώσει τον τέταρτο σύζυγό της, Τσαρλς Βάλοου και μία για συνωμοσία με στόχο να σκοτώσει τον πρώην σύζυγο της ανιψιάς της.

ζόμπι

Ο Τσαρλς Βάλοου πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε το 2019, αλλά ο πρώην της ανιψιάς της επέζησε από απόπειρα αργότερα εκείνο το έτος. Στην ακρόαση της ποινής της Δευτέρας, ο δικαστής άκουσε τη μαρτυρία πολλών εκπροσώπων των θυμάτων, συμπεριλαμβανομένου του μοναχογιου του Βάλοου που επέζησε, Κόλμπι Ράιαν.

«Τα αδέρφια μου και ο πατέρας μου αξίζουν πολλά περισσότερα από αυτό. Θέλω να τους θυμούνται για το ποιοι ήταν, όχι απλώς για ένα θέαμα. Έχασα την ευκαιρία να μοιραστώ τη ζωή με τους ανθρώπους που αγαπώ περισσότερο».

Η Λόρι Βάλοου και ο Τσαντ Ντέιμπελ παντρεύτηκαν τον Νοέμβριο του 2019, περίπου δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο της προηγούμενης συζύγου του Tάμι. Ενώ αρχικά θεωρήθηκε ότι είχε πεθάνει από φυσικά αίτια, μια νεκροψία αργότερα αποκάλυψε ότι είχε υποστεί ασφυξία.

Όταν τα δύο παιδιά αναφέρθηκαν ως εξαφανισμένα, το ζεύγος είχαν πει στην αστυνομία ότι ο Τζόσουα ήταν στην Αριζόνα με έναν οικογενειακό φίλο – και ο η Τάιλι είχε πεθάνει ένα χρόνο πριν και πήγαινε σε πανεπιστήμιο. Το σώμα του ήταν τυλιγμένο σε σακούλες σκουπιδιών, με τα χέρια του δεμένα μπροστά του με κολλητική ταινία. Τα λείψανα της Τάιλι απανθρακώθηκαν.