Καιρός – meteo: Καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και… κίνδυνος πυρκαγιάς

Κακοκαιρία αναμένεται σήμερα σε μεγάλο μέρος της χώρας, καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού θα σημειωθούν βροχές, καταιγίδες ενώ συνάμα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Μάλιστα, το Σάββατο εκδόθηκε από την ΕΜΥ έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, που κάνει λόγο για βροχές, καταιγίδες ακόμα και χαλάζι σε κάποιες περιοχές.

Διαφήμιση

Στην πρόβλεψη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr γίνεται λόγος για πρόσκαιρη αλλαγή των καιρικών συνθηκών με διαφορετικά χαρακτηριστικά και κινδύνους ανά περιοχή.

Δείτε την πορεία της κακοκαιρίας:

Πιο αναλυτικά, κατά την διάρκεια της Κυριακής 29/5 αναμένονται:

1. Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια κυρίως ηπειρωτικά τμήματα. Οι καταιγίδες τοπικά κυρίως σε τμήματα της Θεσσαλίας, της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι ισχυρές και είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις έως μεγάλου μεγέθους (Γράφημα 1 και 2).

Πρόσκαιρη ενίσχυση στα 5-6 μποφόρ θα παρουσιάσουν οι άνεμοι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα ηπειρωτικά. Βελτίωση των καιρικών συνθηκών αναμένεται σταδιακά από τα δυτικά έως τις βραδινές ώρες.

2. Επικίνδυνες πυρομετεωρολογικές συνθήκες αναμένονται κατά τόπους κυρίως σε τμήματα της ανατολικής και νότιας χώρας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, της ξηρής ατμόσφαιρας και των ενισχυμένων ανέμων.

Υψηλός/πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών αναμένεται σε τμήματα της Κ. & Α. Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας, Α. Στερεάς, Αττικής, Εύβοιας, Α. Πελοποννήσου, Β. Κρήτης, Ρόδου, Σάμου, Κω, Χίου και Λέσβου (Γράφημα 3). Αποφύγετε κάθε χρήση φωτιάς. Παραμείνετε σε επαγρύπνηση. Παραμείνετε ενημερωμένοι.